KVALITETAN RAD

Zašto svi prizivaju Božićev odlazak od Jusupa? Dajte Zadru još jednog Božića!

10.06.2024 u 10:04

Bionic
Reading

Dojučerašnji igrač Zadra Arijan Lakić novi je igrač beogradskog Partizana. Čeka se da srpski klub i službeno objavi potvrdu obavljenog posla.

Lakić je rođen u Beogradu 2000. godine. Karijeru je započeo u Crvenoj zvazdi. S kadetskom reprezentacijom Srbije bio je europski prvak. Kao igrač Zvezde na posudbi u FMP-u na početku seniorske karijere doživio je ozljedu leđa te je morao pauzirati 15 mjeseci.

Preko Vrijednosnica Osijek, kratko Borca iz Čačka i Sparsa iz Sarajeva stigao je u Zadar u kojeg ga je na početku sezone 2022/23 doveo trener Danijel Jusup. Zadarski stručnjak je kao trener Širokog vidio nešto u Lakiću i za sitan novac ga kasnije doveo u Zadar.

  • +22
Košarkaši KK Zadar proslavili osvajanje naslova prvaka Hrvatske s navijačima na Narodnom trgu Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Tu je pod Jusupovim vodstvom Lakić eksplodirao. Njegov karakter, mentalna snaga i fizičke predispozicije dovele su ga do poziva euroligaša Partizana. Trenutak je to u kojem nije u pitanju samo novac već i veliki izazov za igrača koji testira svoje igračke domete. Lakić je sa Zadrom osvojio Kup Krešimir Ćosić i dva naslova prvaka Hrvatske, a nakon majstorice ovogodišnjeg finala protiv Splita zaplakao.

Znalo se da ima ponude Spartaka iz Subotice i Igokee, ali i da je Zadar spreman pratiti te ponude i ponuditi mu puno više od dosadašnjeg ugovora (igrao je za menje od 3000 eura). Kada je stigao poziv iz Partizana nije bilo lako ni treneru Jusupu:

KK Zadar - KK Split 93:66, finale doigravanja, 2.6.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

"Aco je sjajan dečko i izvrstan igrač. Teško mi pada njegov odlazak jer imali smo odličan odnos i na njemu se vidjelo koliko uživa u našoj momčadi i u Zadru. Zaplakao sam. Na kraju večere na kojoj smo proslavili naslov prvaka osjetio sam da je taj zagrljaj oproštajni. Nismo ništa govorili... Imate onaj osjećaj ponosa da ste dečka usmjerili na pravi put i doveli do tako visoke razine. Nije mi lako, ali od sveg srca Aci želim sve najbolje u karijeru i životu. Ovo što mu se događa je zaslužio, a na određeni način je i potvrda kvalitete našeg rada.", rekao je Jusup za portal Basketball.hr.

  • +22
Košarkaši KK Zadar proslavili osvajanje naslova prvaka Hrvatske s navijačima na Narodnom trgu Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Nakon Luke Božića, Arijan Lakić je još jedan primjer koji pokazuje koliko se kvalitetno radi u pogonu Danijela Jusupa u kojem osim kolektivnog uspjeha igrači podižu kvalitetu svoje izvedbe i cijenu na višu razinu. Isto vrijedi za Darija Drežnjaka, Lovru Mazalina, Marka Ramljaka, Karla Žganeca...Umjesto da se šalju poruke kako je vrijeme da se Božić odmakne od Jusupa, možda bi za hrvatsku košarku i ligu poželjnije bilo da se pozovu sponzori da podrže njegov ostanak i kvalitetan rad naslonjen na nevjerojatnu energiju koju Zadar crpi iz svog košarkaškog nasljeđa i da se se stabilizira na regionalnoj košarkaškoj karti i napravi iskorak prema Europi.