Intervju za Gazzettu

Zlatko Dalić iskreno progovorio o hrvatskim zvijezdama; izbornik se dotaknuo trojice svojih igrača, a rekao je i veliku istinu o Mariju Mandžukiću

01.04.2021 u 21:17

Bionic
Reading

Zlatko Dalić je u intervjuu za Gazzettu dello Sport govorio o hrvatskim igračima koji igraju u talijanskoj Serie A

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić je nakon prvog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine dao veliki intervju za najpoznatiji talijanski list Gazzettu dello Sport. Talijane su posebno zanimali hrvatski igrači koji igraju u njihovim klubovima, a Dalić je spremno odgovarao na pitanja.

'Perišić je dobar i u napadu i u obrani i zato mu paše ova formacija. To znači da je Conte bio jasan u svojim uputama. Ivan je inteligentan igrač i žrtvuje se za ekipu. Pokazao je da mu je mjesto u Interu. Možda Conte i on nisu pronašli zajednički jezik na početku, ali sada sjajno surađuju', rekao je Dalić pa se osvrnuo i na Marcela Brozovića za kojeg je Conte nedavno rekao kako je težak za razumjeti:

'To je dobro rekao i znam što znači, hahaha. Marcelo je zanimljiv tip, ali ne trebate ulaziti u njegovu glavu. On igra za suigrače i volim ga trenirati. Zabavan je i talentiran za puno stvari. Često igra stolni tenis, pikado, biljar,... Fantastičan je sa suigračima', otrkio je izbornik.

Dalić se dotaknuo i Hrvata koji igraju u Milanu.

'Ante Rebić ove sezone nije imao sreće s ozljedama. Jak je, brz i agresivan. Što se tiče Marija Mandžukića, on je pobjeđivao svuda gdje je bio, a sada je i ozdravio i spreman je pomoći Milanu. Ipak, nitko od njega ne smije očekivati da igra onako kako je igrao ranije', poručio je Dalić.