IAKO NIJE NI VAŽNO

Zoran Stevanović iz FARE-a: Jamčim da mi nismo HNS prijavili Uefi

13.09.2023 u 16:08

Bionic
Reading

Nimalo ugodna situacija za Hrvatski nogometni savez. Naime, na utakmici igranoj na Rujevici netko je uočio i prijavio ustašku zastavu, a UEFA je zbog toga pokrenula disciplinski postupak.

'Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Latvije koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka.

Promatrač FARE-a podnio je izvještaj delegatu utakmice u kojem je navedeno da je u sektoru s hrvatskim navijačima primijećen pojedinac koji je u nekoliko navrata istaknuo ustašku zastavu te je zbog tog incidenta Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a.

Hrvatski nogometni savez trenutno je pod uvjetnom kaznom zbog diskriminatornog ponašanja navijača na završnici Lige nacija te bi nova kazna potencijalno mogla aktivirati kaznu igranja jedne domaće utakmice bez publike. Prvu iduću domaću utakmicu hrvatska reprezentacija igra 12. listopada u Osijeku', stoji između ostalog u priopćenju na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Redakcija 24 sata kontaktirala je FARE (Football Against Racism in Europe), točnije Riječanina Zorana Stevanovića, njezinog čelnika u Hrvatskoj, koji je demantirao HNS.

'Evo, u Španjolskoj sam na odmoru. Mi nismo prijavili Uefi HNS, to vam jamčim', 24 sata prenose riječi Stevanovića.

Istina, na stranicama FARE-a postoji obrazac koji svatko može ispuniti, odnosno, podnijeti prijavu zbog rasizma. Ili Stevanpvić ne zna što se događa u Hrvatskoj dok odmara u Španjolskoj, ili netko ne gvori istinu.

U svakom slučaju, u HNS-u su na 'iglama', jer reprezentaciji i savezu prijeti kazna.