PROPAO JE DOGOVOR

Zvezdaš: Ja sam htio u Split, ali navijači Hajduka navodno nisu htjeli Srbina

21.10.2024 u 08:00

Bionic
Reading

Nakon raspada Jugoslavije nijedan igrač nije prešao iz Hajduka u Crvenu zvezdu ili obrnuto, a jedan nogometaš je bio jako blizu.

Beograđanin Nenad Stojanović je otkrio da je nakon sezone 2002/03 kao igrač Zvezde potpisao predugovor s Hajdukom. Tu sezonu Stojanović je proveo u Leotaru iz Trebinja kojeg je odveo do naslova prvaka BiH.

'Igrali smo protiv Sarajeva, ja sam nastupao za Leotar i dobili smo 3:2. Slaven Bilić i još netko s njim su došli gledati utakmicu, a ja sam postigao hat-trick. Imao sam kontakt s njima, razgovarali smo. Čak smo napravili i neki predugovor. Naravno, Zvezda je bila upoznata s tim, ali navijači su bili taj fitilj za moj povratak na Marakanu.

Tada se lomilo hoće li biti Željezničar ili Hajduk, ja sam htio u Split i imao sam pristanak Zvezde, ali poslije toga su bili neki mali problemi i s navijačima Hajduka. Navodno nisu htjeli Srbina u ekipi, a u Beogradu su bili pritisci u principu: 'Ako odem u Hajduk i tamo budem igrao dobro kao Zvezdino dijete, zašto ovdje ne dobijem šansu?' Zašto ovo, zašto ono...'

Stojanović se na kraju vratio u Zvezdu, ali se tamo nije naigrao pa je otišao u belgijski Genk.