potpisao novi ugovor

Zvijezda Dinama produžila vjernost prvaku pa u velikom intervjuu otkrio tko ga je od suigrača najviše impresionirao: 'Imat će veliku karijeru'

05.05.2020 u 09:13

Bionic
Reading

Damian Kadzior se osvrnuo na promjenu trenera, nastavak sezone i svoje dosadašnje vrijeme u Dinamu, a otkrio je i tko ga je od suigrača impresionirao i zašto

Dinamov krilni napadač Damian Kadzior nedavno je potpisao novi ugovor s klubom i na Maksimiru ostaje najmanje do ljeto 2023. godine. U Dinamo je stigao na ljeto 2018. godine na preporuku donedavnog trenera Nenada Bjelice, a 'modri' su ga platili samo 400.000 eura.

Cijena mu je, nakon 70 službenih utakmica i 20 golova porasla na 2.4 milijuna eura, a Dinamo ga je odlučio ostaviti i kod Igora Jovićevića.

'Činjenica da mi je klub ukazao povjerenje u vrijeme kada je cijeli svijet u borbi protiv epidemije COVID-19 virusa mi puno znači. Tako je GNK Dinamo pokazao koliko me cijeni i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje', rekao je Daiman Kadzior nakon potpisivanja novog ugovora pa dodao:

'Jedva čekam da počnu treninzi u punom smislu kako bi se svi vratili starim navikama pobjeđivanja. Osobno sam puno radio na sebi tijekom stanke i vjerujem da ću biti sve bolji i bolji. Prepun sam motiva i vjerujem da ću nastaviti ondje gdje sam stao prije pauze.'

Nekoliko dana nakon potpisivanja novog ugovora, Kadzior je dao veliki intervju za Sportske novosti u kojem se osvrnuo na svoje dosadašnje vrijeme u Dinamu, promjenu trenera, razliku između poljskog i hrvatskog nogometa i nastavak sezone.

Pitanje bez kojeg nije moglo je ono o mladim talentima po kojima je Dinamo poznat diljem svijeta. Jasno je da 'modrima' ne nedostaje klinaca koji imaju ogroman potencijal, a 27-godišnji Poljak je otkrio tko ga je najviše impresionirao.

'Dinamo ima jako puno dobrih igrača, i mlađih i starijih. Sretan sam što sam igrao s toliko dobrih igrača u ove dvije godine. Jako volim igrati s Brunom Petkovićem koji je jedan od najboljih igrača u ligi. Naše su kombinacije dobre i on mi je dao najviše asistencija. Dani Olmo je bio klasa, potom Majer i Ivanušec', rekao je Kadzior pa nastavio:

'Od mlađih igrača moram istaknuti Joška Gvardiola. On me impresionirao prvi puta kada sam ga vidio. Ima sjajne fizičke predispozicije i, ako će biti fokusiran na nogomet, može napraviti veliku karijeru. Ogroman talent je i Marko Gjira. Jako mi se sviđa njegov stil igre. Pravi je ratnik i mislim da će također napraviti veliku karijeru. U Poljskoj je velika razlika između mladih igrača kada dođu u prvu ekipu dok je u Dinamu to puno manje. To je odraz sjajne škole u kojoj ih se priprema za veliku scenu', rekao je Kadzior čiji cijeli intervju možete pročitati OVDJE.