investira na sve strane

Zvijezda nogometnog kluba Barcelone odlučila zavrtiti novac

31.12.2018 u 09:45

Bionic
Reading

Gerard Pique, koji je od 2008. godine igrač Barcelone, očito razmišlja o karijeri nakon igračke, pa je uz podršku poslovnih partnera počeo investirati u mnoge grane

Prije nekih tri tjedna još je bilo upitno hoće li ili neće, no sada je dfinitivino - Gerard Pique kupio je nogometni klub FC Andorru, koja se natjeće u nižem rangu španjolskog nogometa.

  • +7
Španjolski nogometaš Gerard Pique Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pique je u investiciju ušao sa svojom Kosmos Grupom, u kojoj je od 2015. godine kao jedan od suosnivača a njegov glavni partner je japanski milijarder Hiroshi Mikitani, šef koncerna Rakuten, koji je jedan od glavnih sponzor Barcelone.

Mikitani je uz to i vlasnik japanskog nogometnog prvoligaša Vissel Kobe.

Među najvećim investitorima Kosmos Grupe je i američki milijarder Larry Ellison, osnivač i vlasnik poslovnog giganta Oraclea.

Piqueov Kosmos je već tijekom godine preuzeo kontrolu nad Davis Cupom i transformirao ovo najstarije tenisko natjecanje, a kupovina Andorre je dokaz da stoper Barcelone već sada ima dugoročne planove čija će ozbiljna realizacija započeti onog trenutka kada okonča profesionalnu karijeru.

A da itekako ima poslovnih pretenzciaj potvrđuju investicije u video igrice, e-sport, naočale, organske hamburgere...

FC Andorra je između 1980. i 1998. godine igrala u trećem razredu španjolskog nogometa te je 1991. bila u četvrtom kolu Kupa kralja, što je ujedno i najveći klupski uspjeh.

Trenutno se novi Piqueov klub natječe u petoj španjolskoj ligi, a navodno će glavni i odgovorni ljudi u Andorri biti bivši nogometaši Barcelone Gabriel Garcia i Albert Jorquera.