iskreno priznanje

Zvijezda Uniteda naklonila se Ronaldu, ali ne Portugalcu već...

24.12.2017 u 09:19

Bionic
Reading

Odlični 20-godišnji napadač Manchester Uniteda, Marcus Rashford, u nedavnom intervjuu engelskim novinarima otkrio je kako mu je noghometni idol bio Ronaldo. No, ne Portugalac, koji je nosio dres Uniteda, već Brazilac Luis Nazario de Lima

Marcus Rashford sa svojih 20 godina igra izuzetno dobro i zrelo, a mnogi vjeruju da je pred njim velika igračka karijera. U prvoj momčadi 'vragova' je od 2015. godine i već je upisao 61 nastup postigavši 14 pogodaka. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 15 utakmica i dva puta se upisao u listu strijelaca.

  • +7
Manchester United - Bournemouth, 17. kolo Premiershipa, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: JASON CAIRNDUFF

Rashford je nedavno dao intervju engleskim medijima, gdje je izjavio kojem se nogometašu divi(o). A to je - na veliko razočaranje 'aktualnom' Roaldu, 'pravi' Ronaldo, Brazilac, koji je oduševljavao od sredine 90-tih do kraja prošlog desetljeća. Na Rashfordovoj prvoj utakmici, koju je gledao uživo, Ronaldo je postigao hat - trick.

'Na mojoj prvoj utakmici kojoj sam prisustvovao na Old Traffordu, Ronaldo je igrao. Uvijek ću se toga sjećati. To je bila utakmica iz 2003. godine kada je ovdje gostovao došao Real Madrid, i on je postigao tri gola, a ja sam imao šest godina', prisjetio se Marcus.

'Ronaldo je najdraži igrač mojeg brata i on mi je uvijek pričao o njemu. Zbog toga sam odrastao uz njegove golove. On je jedan od mojih najdražih nogometaša', dodao je mladi Englez.