NIJE BUG, nego ZNAČAJKA

Appleov kalkulator ima super animacije, ali više ne zna zbrajati?!

28.10.2017 u 14:11

Bionic
Reading

Iako Apple (još) nije promijenio zakone matematike, njihova aplikacija za kalkulator je na dobrome putu

Kako stvari stoje, Appleov digitalni kalkulator koji dolazi u paketu s operativnim sustavom ponekad seže dalje od osnovne matematike, već se oslanja i na estetiku. Prema najnovijem izvješću, aplikacija za poznati operativni sustav odbija registrirati pritisak tipke sve dok 'vrti' kratku animaciju. Ovo znači da, htjeli vi to ili ne, 1+2+3 ponekad i nije 6.

U praksi ovo iPhone neće dati da pritisnete drugu tipku sve dok je animacija aktivna. Tako ćete u konkretnom primjeru stisnuti 1+2, dobiti rezultat, no iPhone neće registrirati +3 te umjesto njega napisati 1+23.

Čekaj, traje animacija

Stvar je u tome što problema s logikom operativnog sustava jednostavno nema. Ako nekim slučajem tražite brze i precizne rezultate, morat ćete se strpiti i zadovoljiti se s 'preciznim'. Da biste zaobišli ovaj problem možete napraviti nekoliko stvari. Za početak, možete skinuti neku drugu aplikaciju za kalkulator ili se strpiti nakon stvake tipke i voditi računa da se animacija 'odvrti' do kraja.

Dobra vijest vezana uz kalkulator je što su brojni korisnici već prepoznali problem i poslali službeni prigovor Appleu. Kada će kompanija iz Kalifornije odlučiti popraviti grešku? U ovome trenu zbilja ne znamo.