DRASTIČNO

Blizzard će kazniti neke igrače Overwatcha

24.06.2016 u 08:58

Bionic
Reading

Nadolazeći kompetitivni mod u popularnoj pucačini iz prvog lica sa sobom donosi stroga pravila ponašanja. Jedno od njih vezano je uz igrače koji napuštaju partiju, također poznate kao leaveri

Premda sve još postoji na svojevrsnoj testnoj platformi, sve je izglednije kako Blizzard doista ne planira štedjeti igrače koji zbog lošeg rezultata napuštaju partije prije nego što one dođu kraju. Penal prisutan u običnom quick playju smanjuje dobiveno iskustvo za 75 posto sve dok broj završenih partija ne bude jednak broju onih koje su napuštene.

Kompetitivni mod koji bi uskoro trebao izaći iz bede bit će mnogo rigorozniji. Ako napuštate partije zadesit će vas spomenuti penal, s time da ako nastavite izlaziti iz partija možete zaraditi i zabranu igranja kompetitivnog Overwatcha - do kraja sezone.

Ovo je prilično oštra kazna koja će jamačno ohrabriti gejmere da budu fer prema svojim suigračima. Naravno, ako ste mislili da Blizz nije baš ozbiljan oko penaliziranja prekršitelja striktnog koda ponašanja, sjetimo se što su napravili s varalicama. Svega nekoliko dana nakon izlaska Overwatcha, broj igrača kojima je zabranjen pristup igre zbog varanja porastao je na preko 1.500.

Overwatch prema svemu sudeći ima veliku budućnost. Iznimni interes javnosti, novi kompetitivni mod i konstantno mini zakrpavanje dokazuju kako Blizzard s novom franšizom doista seže prema savršenstvu. Još imaju dug put pred sobom, no hej - lijepo je vidjeti da se doista trude.

Što mi mislimo o Overwatchu? Saznajte iz naše nedavne videorecenzije!