BLIZZCON 2014

Blizzard objavio timsku pucačinu Overwatch

08.11.2014 u 17:56

Bionic
Reading

Blizzard je službeno objavio detalje o do sada neviđenom pucačkom online naslovu Overwatch

Blizzard je prije nekoliko sati objavio svoju najnoviju igru. Ona nosi ime Overwatch te je smještena u potpuno novi tematski 'univerzum'. Ovo je Blizzardov hrabri korak prema naprijed, uzmemo li u obzir da nisu obznanili ni jedan novi IP već sedamnaest godina! Žanrovski gledano, radi se o kompetitivnoj timskoj pucačini iz prvog lica. Fluidni Pixarovski vizuali podsjećaju na globalno popularni Team Fortress 2, a Blizz obećava puno više od samih 'paralela'.

Konkretno, ova igra temeljena je na sinergiji likova - nešto što smo već iskusili u zaraznim MOBA igrama. Drugim riječima, radi se o brzoj free to play igri koja je, prije svega, namjenjena e-sportsu i hardcore igračima. Zašto? Zato što je na samom početku objave Overwatch opisan kao, citirajmo, 'iznimno kompetitivna timska pucačina iz prvog lica'.

Što se teme tiče, ona se oslanja na futuristički scenarij smješten na planetu Zemlji, gdje dugo nakon burnog rata ljudska rasa konačno živi u miru zahvaljujući organizaciji pod imenom Overwatch. S dolaskom mira, integritet mnogobrojnih članova ove ogromne grupe polako se urušio, nakon čega je većina njih posao potražila među redovima plaćenika.

Overwatch gameplay trailer

Kad bismo bili baš najsiroviji u pristupu Overwatchevu dizajnu, rekli bismo da se radi o mješavini League of Legendsa i Team Fortressa. Od 'Lige' Overwatch posuđuje diverzitet likova (rekli bismo da će, ako se razmaše, igra do kraja iduće godine imati barem pedesetak) dok od TF-a uzima munjeviti FPS gameplay

Blizzard nas je, čini se, ovog Blizzcona odlučio i te kako obradovati premisom opipljivog gejming iskustva. Overwatch će, naime, u betu krenuti već početkom iduće godine. U prijevodu, FPS bitke među šesteročlanim timovima po Blizzovoj recepturi, postat će dostupne široj publici prije nego što se itko nadao.

Overwatch: Winston trailer
Overwatch: Reaper trailer
Overwatch: Hanzo trailer

A likovi? Pa, ima ih svakakvih. Od ogromnog inteligentnog primata pod imenom Winston...

... preko mračnog ubojice Reapera...

... pa sve do samuraj-ratnika Hanzoa

Predbilježbe za betu već su otvorene, a možete se predbilježiti na Overwatchevimslužbenim stranicama