NE VALJA PRETJERIVATI

Bolujete li od whatsappitisa? Da, i to je bolest

27.03.2014 u 12:51

Bionic
Reading

Španjolski liječnik tvrdi kako je zabilježio prvi slučaj whatsappitisa. Upozorava korisnike te aplikacije kako bi mogla naštetiti njihovom zdravlju

Neimenovana pacijentica požalila se na bolove u oba zapešća. Nakon što su ju pregledali i ispitali, ustanovili su kako je uzrok to što je šest sati provela odgovarajući na poruke na WhatsAppu.


34-godišnja žena, inače u tom trenutku u šestom mjesecu trudnoće, žalila se na bolove u zapešćima nakon buđenja ujutro. Inés Fernandez-Guerrero sa Sveučilišne bolnice u Granadi, naveo je kako pacijentica nije imala povijest ozljeda te kako se nije bavila iznimno zahtjevnim fizičkim aktivnostima tijekom dana koji je prethodio pregledu.

Razgovarajući s pacijenticom, ustanovili su kako je bila dežurna na Badnjak, pa je dan kasnije odgovarala na poruke koje su joj pristigle na smartphone putem WhatsAppa. Držala je mobitel težak 130 grama barem šest sati, koristeći pritom oba palca za tipkanje i slanje poruka.

Dali su joj tablete za ublažavanje boli i zabranili korištenje mobitela. Priznala je kako je slala poruke i za Novu godinu.

Evo još nekoliko zdravstvenih problema vezanih uz korištenje gadgeta:

Blackberry palac - nastaje zbog pretjeranog korištenja točkića za skrolanje

Nintendoitis - do njega dolazi zbog pretjeranog opetovanog pritiskanja dugmadi tijekom igre

Wii lakat - pretjerate li s korištenjem Nintendovog kontrolera, razvit ćete simptome slične teniskom laktu

Tenosinovitis - javlja se u slučajevima pretjeranog slanja SMS-ova.

Izvor:Daily Mail