GEJMING I ANIME

CD Projekt planira još animiranih filmova s temom Cyberpunka 2077

02.09.2024 u 10:18

Bionic
Reading

Saga o Edgerunnersima je možda gotova, ali Night City, sudeći prema svemu, ima još zanimljivih priča

Prije nego što je Cyberpunk 2077 uspio pokrpati hrpu bugova i proprimiti igriv oblik, njegov anime spinoff pomogao je stvoriti uvjete za povratak u srca ljubitelja igara. Cyberpunk: Edgerunners koje je producirao Studio Trigger stvarno su radili prekovremeno kako bi promijenili mišljenje o igri i oduševili. Uz velik uspjeh serije, CD Projekt Red zaključio je da se animacija isplati.

Tijekom pitanja i odgovora na nedavnom pozivu za dioničare, suizvršni direktor Michał Nowakowski upitan je dobivamo li drugu sezonu Edgerunnersa? U prošlosti je studio rekao da je serija bila jednokratna, što je Nowakowski ponovio ovdje. Ali također je zagonetno dodao da proizvođač 'definitivno planira učiniti više u smislu animacije. Bit će još toga, no nažalost za sad ne mogu pričati više.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

U prošlim financijskim izvješćima, CDPR je rekao da će raditi na tome da Cyberpunk i The Witcher postanu transmedijske franšize. U slučaju Cyberpunka, studio je 2022. rekao da je otvoren za udruživanje s drugim japanskim studijima u stvaranju drugog animea smještenog u svijet RPG Mikea Pondsmitha.

Svi planovi koji se spremaju mogli bi biti daleki, piše Gizmodo. Prema svojim nedavno objavljenim financijskim podacima ranije ovog tjedna, CDPR se sprema usmjeriti većinu svoje razvojne pažnje na The Witcher 4 (kodnog imena 'Polaris'), dok je Cyberpunk 2 ( aka 'Orion') u pretprodukciji. Edgerunners je uspio jer je izašao neposredno blizu razdoblja 'povratka' Cyberpunk 2077, a insajderi pretpostavljaju da studio ne želi izbaciti novi anime ako uz njega ubrzo ne izlazi igra.

Čak i bez još jedne anime serije, Cyberpunk je spreman za rast franšize izvan domene videoigre. Prošle godine CDPR je otkrio da se udružio s Anonymous Contentom kako bi Cyberpnk-u dao TV emisiju snimanu uživo. Od tada nismo čuli ništa o tome, no čini se da će studio ostvariti svoj san o pretvaranju znanstveno-fantastične igre u medijsku franšizu, piše IGN.