globalni lider

Daikin nagrađuje povodom 100 godina znanja, vještina i inovacija

09.08.2024 u 15:30

Bionic
Reading

Od male tvrtke do globalnog lidera u grijanju i hlađenju

Priču o Daikinu uvijek su oblikovale revolucionarne ideje, tehnološke inovacije i predani ljudi. Počelo je 1924. kada je mladi japanski inženjer Akira Yamada osnovao poduzeće u Osaki za proizvodnju radijatora za zrakoplove s timom od 15 članova. Danas, 100 godina kasnije – u svijetu koji se promijenio zahvaljujući neviđenim skokovima u inovacijama i suočava se sa značajnim izazovima – Daikin na globalna tržišta donosi rješenja usmjerena na budućnost za grijanje, hlađenje, ventilaciju, pročišćavanje zraka i rashladnu tehniku. Više od 96.000 zaposlenih u 173 zemlje nastavlja nasljeđe vodećih tehnologija za unaprjeđenje grijanja i hlađenja s niskom razinom ugljika, istovremeno osiguravajući najvišu razinu komfora.

Nagradna igra povodom proslave 100 godina

Povodom 100. obljetnice poslovanja, Daikin je odlučio nagraditi vještine svih onih spretnih ruku koji su spremni zasukati rukave kad su konkretni radovi u pitanju, bez obzira bave li se nekom vještinom profesionalno ili iz hobija. Osim sretnih najtecatelja, Daikin će podržati i učenike strukovnih škola u edukaciji i razvoju stručnih vještina.

Budućnost znanja, vještina i inovacija ovisi o svima nama!

Obrtničkih i strukovnih zanimanja sve je manje, a u godini kada Daikin slavi znanje, vještine i inovacije, podržat će školu koja skupi najviše glasova. Daikin će donirati opremu za stručni kabinet i time mladim generacijama budućih stručnjaka pomoći u razvoju novih vještina.

Kako dati svoj glas za strukovnu školu? Na stranici tvojgust.daikin.hr samo je potrebno prijaviti svoju vještinu i nakon toga svojim glasom podržati jednu od predloženih srednjih obrtničkih i strukovnih škola. Svaka punoljetna osoba može sudjelovati u velikoj nagradnoj igri u kojoj, osim glasanja za jednu od škola, može osvojiti jedan od 5 vrlo vrijednih i tehnološki naprednih klima-uređaja.

Što zapravo znači ‘Daikin’?

‘DAI’ je kratica za ‘O’ koja simbolizira Osaku – grad osnivanja tvrtke, a ‘KIN’ izražava priču o ‘Kinzoku’ – japanskoj riječi za metal.