KICKSTARTER

Društvena igra Dark Souls financirana za manje od tri minute!

23.04.2016 u 07:20

Bionic
Reading

Mnogim crowdfunding projektima treba prilično puno vremena da dostignu cilj. Ovoj stolnoj igri to očigledno ne predstavlja neki problem s obzirom na to da su ju fanovi odlučili financirati puno brže nego što su se autori uopće nadali

Engleski tim iz Steamforged Gamesa uz blagoslov Namco Bandaia radi na društvenoj igri temeljenoj na Dark Soulsima. Ekipa tvrdi da se radi o imerzivnoj kooperativnoj igri gdje igrači nastoje savladati neprijatelje i preživjeti koristeći ograničene resurse. Na izboru je nekoliko klasa, a monstrumi su posvuda.

Premisa preživljavanja u mračnom svijetu Dark Soulsa uz predivne minijature i gomilu kockica prikazano je u jednostavnom uvodnom filmu u kojem igrači iz prve ruke isprobavaju naslov. Video traje oko pet minuta, što je presmiješno uzmete li u obzir da se čitava igra uspjela financirati prije nego što je završio.

To znači da obožavatelji nisu ni pogledali video do kraja, a već su kliknuli i sufinancirali projekt. Projekt od pedeset tisuća funti. Čisto da stavimo stvari u perspektivu, dan nakon relativno uspješnog starta igra i dalje dobiva hrpe novca. U vrijeme pisanja članka nalazi se na 890 tisuća funti

Time su, među ostalim, pokrivena dva stretch goala u obliku dvije ekspanzije i šest dodatnih klasa. Jedini cilj koji se još treba upotpuniti onaj je vezan proširenu kolekciju oklopa pod imenom, pogodili ste, 'Armor Set expansion'.

Ako želite uskočiti na hype train, svesrdno vam preporučujemo da to učinite uskoro s obzirom na to da igra izgleda kao mokri san svakog obožavatelja From Softwareova simulatora mazohizma.