ZA PILOTE I INŽENJERE

EasyJet testira Epsonove pametne naočale

16.06.2014 u 06:53

Bionic
Reading

Avioprijevoznik procjenjuje mogućnosti korištenja Epsonovih pametnih naočala za jednostavniji postupak inženjeringa i poboljšanu učinkovitost usluge

U sklopu šireg nastojanja u prihvaćanju inovativnih tehnologija radi poboljšavanja zrakoplovne flote, easyJet procjenjuje korištenje uređaja s tehnologijom proširene stvarnosti (augmented reality, AR).

Krajnji je cilj smanjivanje kašnjenja putnika i poboljšavanje sigurnosnih rezultata. EasyJet je odlučio procijeniti naočale Epson Moverio BT-200 kako bi inženjerskim timovima pomoću AR tehnologije omogućio da vide isto što vide piloti i inženjeri te predviđa da će Moverio BT-200 biti od koristi na nekim od udaljenih zračnih luka tog avioprijevoznika u njegovoj mreži.


Trenutno inženjeri i piloti moraju slati slike e-poštom i nazivati Operativni kontrolni centar (Operations Control Centre, OCC) tvrtke easyJet kako bi pokušali ručno riješiti problem. Uz Moverio BT-200, OCC tvrtke easyJet mogao bi inženjerima i pilotima pružiti informacije u stvarnom vremenu, kao i tehničku pomoć putem integriranih slušalica s mikrofonom bez upotrebe ruku.

Senzorska tehnologija, uključujući prednji fotoaparat, žiroskop, GPS sustav, kompas i akcelerometar, omogućuju Moveriu prepoznavanje korisnikovih pokreta i svijeta oko njega.

EasyJet upravlja europskom avioprijevozničkom mrežom na europskih glavnih 100 ruta i na 50 najvećih zračnih luka u Europi. Godišnje preveze više od 61 milijuna putnika, od čega njih 11 milijuna putuje poslovno. Leti s 200 zrakoplova na više od 600 ruta između više od 130 zračnih luka u 30 zemalja.