WILOW CAMPUS

Facebookov grad će biti gotov do 2021., a dobrodošli su svi

11.07.2017 u 10:55

Bionic
Reading

Wilow Campus je projekt Facebooka koji omogućuje da se njihovim zaposlenicima, ali i drugim sugrađanima, omogući jedan kvalitetan životni ambijent

Umjesto da žive ispred monitora, Facebook želi omogućiti ljudima pravo mjesto za život, prenosi Business Insider. Njihova je želja izgraditi mali grad, sa stambenim zgradama, dućanima i parkovima. Ovaj Facebook grad smjestiti će se u Menlo Parku, gdje je kompanija proširila svoj kampus 2011. godine. Planirani naziv ovog projekta je Wilow Campus.

'Našli smo dom kada smo se doselili ovdje 2011. Mi smo dio ove zajednice i lakše nam je raditi ovdje, jer nam je cilj da približimo ljude svijeta jedne drugima' objašnjava John Tenanes u blog postu. Evo kako Facebook zamišlja da bi taj novi grad mogao izgledati.

Prva faza grada bi trebala biti gotova do 2021. godine, kada bi kuće i dućani trebali biti na mjestu. Kuće će na ovom prostoru od preko 100 tisuća četvornih metara biti po pristupačnoj cijeni, tvrde iz Facebooka. Naglašavaju kako iako je ovo prvenstveno napravljeno za njihove zaposlenike, i drugi sugrađani će moći kupiti stambeni prostor.

'Želimo stvoriti prostor i atmosferu koja će zajednici omogućiti podršku' objašnjavaju iz Facebooka.