JESI LI SIGURAN?

Gates: Korisnicima iPada nedostaje tipkovnica i Office

07.05.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Gates je uvjeren da su korisnici 'uređaja poput iPada' frustrirani jer nemaju tipkovnicu i Microsoft Office, kao što to ima Surface

Microsoftov suosnivač Bill Gates progovorio je o Surfaceu, ali i Windows 8 te pokušao ljudima objasniti za što je Surface bolji od drugih tableta.

Gostujući na američkoj postaji CNBC, Gates je istaknuo kako Windows 8 iskorištavaju najbolje i od tableta i od PC-a. Slične tvrdnje već mjesecima dolaze od šefa Microsofta Stevea Ballera u gotovo jednakom obliku. 

No Gates je otišao i korak dalje.

'Kad imate Surface ili Surface Pro, imate prenosivost tableta, ali obogaćenu tipkovnicom i Microsoft Officeom', istaknuo je Gates te nastavio hvaliti Microsoftov tablet.

'S Windows 8 Microsoft pokušava osvojiti tržište na kojem su dominirali uređaji poput iPada. No mnogo je njihovih korisnika frustrirano. Ne mogu tipkati. Ne mogu stvarati dokumente. Nemaju Office. Tako da im pružamo nešto s mogućnostima koje su već koristili, a da se istovremeno ne moraju odreći onoga što očekuju od osobnog računala', rekao je Gates.

Iako se MS Office za iOS već dugo spominje, nikako da zaživi i u praksi.

Neki ističu kako Microsoft namjerno odugovlači s Officeom za iOS ne bi li privukao korisnike da koriste njegov Surface.

Drugi pak napominju kako i na iOS-u postoji dovoljno alternativnih programa u kojima se mogu stvarati i obrađivati dokumenti te dodaju kako i iPad podržava priključivanje tipkovnice ili putem Bluetootha ili putem kabla.

Dobar pokušaj, Bille, ali korisnici iPada su se već 'snašli'.