TEHNO NOVITETI

Google predstavio sve-u-jedan aplikaciju za Windowse, stiže Google Essentials

23.08.2024 u 08:53

Bionic
Reading

Nova će se aplikacija prvo pojaviti na HP-ovim laptopima, a Google kasnije planira proširenje na više Windows računala

Ako tijekom idućih par tjedana kupite novo prijenosno računalo Hewlett-Packard, primijetit ćete novu aplikaciju u izborniku Start pod nazivom Google Essentials. Google je u četvrtak objavio da će nova aplikacija sadržavati neke od njegovih osnovnih usluga kao što su Google Photos, Google Drive i Google Messages.

Aplikacija Google Essentials neće samo sadržavati prečace do svojih najčešće korištenih usluga, već će također centralizirati informacije o vašem Google računu i spremljene materijale kao što su dokumenti, fotografije i spremljene igre za naslove iz Google Play Gamesa. Pretplatnici koji ispunjavaju uvjete također će dobiti dvomjesečno probno razdoblje za pohranu u oblaku Google One sa 100 GB, piše Engadget.

Post na blogu govori da će Google Essentials biti dostupan samo na Windows računalima počevši od novih Hewlett-Packard (HP) laptopa - modelima kao što su Spectre, Envy, Pavilion, OMEN i Victus. Google kaže da aplikaciju Essentials planira učiniti dostupnom na više marki Windows računala u budućnosti.

Koncept sve-u-jedan aplikacije Googleovih usluga zvuči vrlo slično starom Windows Live Essentials. Zbirka Microsoftovih aplikacija omogućila je korisnicima Windowsa brži pristup aplikacijama kao što su Mail, Movie Maker, Messenger i Writer. Arhivirana verzija programa za instalaciju Windows Live Essentials dostupna je na Internet Archiveu.