PRISTUPAČNIJE OPCIJE

Googleova popularna značajka uskoro bi trebala ponuditi još jeftinije letove

18.10.2024 u 12:33

Bionic
Reading

Počevši od ovog tjedna, putnici mogu unijeti svoje podatke o putovanju na Google Flights i kliknuti novu karticu kako bi vidjeli 'više opcija s još nižim cijenama'

Novo izdanje značajke Google Flights trebalo bi putnicima omogućiti pristup pristupačnijim opcijama letova putem nove kartice Cheapest.

Ta je značajka predstavljena nakon što je Googleovo izvješće o trendovima putovanja pokazalo kako je listopad najbolje vrijeme za rezerviranje letova u Sjedinjenim Državama za Dan zahvalnosti i Božić.

Počevši od ovog tjedna, putnici mogu unijeti svoje podatke o putovanju na Google Flights i kliknuti Cheapest kako bi vidjeli 'više opcija s još nižim cijenama'.

Značajka bi globalno trebala postati dostupnom tijekom naredna dva tjedna. Uključit će dodatne ponude online putničkih agenata i 'kreativnije' itinerere, poput dužih zadržavanja ili rezerviranja različitih dijelova putovanje preko više zrakoplovnih prijevoznika ili davatelja usluga rezervacija.

Zanimanje za pretraživanje letova s presjedanjem doseglo je najveću razinu svih vremena u siječnju ove godine, prema podacima s Google Trends. Google Flights bi putnicima koji nemaju ništa protiv višestrukih presjedanja ili odricanja od drugih pogodnosti omogućiti pristup najjeftinijim letovima.

Letovi bez presjedanja su za četvrtinu skuplji

Prema Googleovom izvješću o trendovima putovanja za ovu godinu, u prosjeku su letovi bez presjedanja bili 25 posto skuplji od letova sa presjedanjima.

Najjeftiniji dani u tjednu za letenje u SAD-u bili su ponedjeljak, utorak ili srijeda, koji su 13 posto jeftinije od letenja petkom, subotom ili nedjeljom.

Za one koji lete u SAD-u za Dan zahvalnosti cijene bile najniže 45 dana prije polaska, a najniži raspon cijena je 26-59 dana. Dakle, ako letite neposredno prije ili nakon praznika, najbolje vrijeme za rezerviranje jeftinih letova bio bi početak listopada.

Za one koji lete po SAD-u za Božić, najbolje vrijeme za rezerviranje jeftinih letova je zadnja polovica listopada. Cijene su bile najniže 58 dana prije polaska, a niži raspon cijena je 36-72 dana. Za putovanje tijekom srpnja ili kolovoza cijene su bile najniže 21 dan prije polaska, a niži raspon cijena je 13-43 dana.

Globalna turistička potrošnja ove bi godine mogla dosegnuti 2 bilijuna američkih dolara, prema istraživanju Euromonitor Internationala.

Prema listopadskom izvješću Međunarodne udruge zračnog prometa (IATA), ukupna potražnja putnika u kolovozu porasla je za 8,6 posto u usporedbi s istim mjesecom prošle godine. Faktor popunjenosti - postotak raspoloživih sjedala koje avioprijevoznik prodaje na svojim letovima – u kolovozu je iznosio 86,2 posto, što je bio novi rekord, piše Newsweek.