APLIKACIJE

Nova značajka za Threads mogla bi olakšati pronalaženje zajedničkih tema

10.10.2024 u 08:35

Bionic
Reading

Reference na Loops uočene su u računalnom kodu za najnoviju nadogradnju aplikacije. Zasad nije jasno kako bi trebala točno funkcionirati

Threads radi na novoj značajci zajednice koja će naizgled omogućiti korisnicima okupljanje oko određenih tema i interesa.

Reference na Loops uočene su u računalnom kodu za najnoviju nadogradnju aplikacije. Nejasno opisuju nešto nalik značajci Communities na X-u ili subredditima. Između ostalog, spominje se mogućnost pridruživanja i napuštanja Loop zajednice te davanja imena i biografije.

Otkriće se temelji na istraživanjima koje je ranije proveo programer i etablirani leaker Alessandro Paluzzi, koji je pronašao primjere koji pokazuju kako bi značajka Loops mogla izgledati unutar aplikacije Threads, uključujući 'prečac do sastavljača i početnog zaglavlja'.

Jedna snimka zaslona prikazuje sličicu govornog mjehurića - koju je Paluzzi identificirao kao dugme za Loop - pored zvona za obavijesti u gornjem desnom kutu aplikacije.

Iz Instagrama su poručili kako je riječ o značajci u ranoj fazi razvoja, koju se trenutno ne testira.

Nije jasno kako će Loops funkcionirati jer Threads ne koristi tradicionalne hashtagove, već umjesto toga dopušta korisnicima označavanje objava jednom temom ili frazom, kao što su Tech Threads ili Sports Threads.

Te oznake mogu biti prilično općenite, pa bi Loops mogao olakšati praćenje i interakciju s specifičnijim temama, piše Verge.