BESPILOTNA LETJELICA

Hexo+ će vas slijediti zrakom kamo god pošli

22.06.2014 u 08:00

Bionic
Reading

Pod motom 'snimanje iz zraka za svakoga' ekipa Squadrone System osmislila je Hexo+, potpuno bespilotnu letjelicu koja će snimati vaš svaki pokret i pratiti vas bez dodatne pomoći

Hexo+ je predviđen za snimanje akcije - bilo gdje. Opremljen kamericom i sustavom senzora spretno će slijediti osobu koja ga kontrolira pasivno ili aktivno pomoću posebno razvijene mobilne aplikacije. Tim koji stoji iza ovog projekta je htio osmisliti nešto što će moći iskoristiti bilo tko, uz što je moguće manje truda i potrebe za učenjem.

'Hexo+ je inteligentna kamera koja leti: bez pilota, bez kamermana, bez glavobolje', stoji u opisu Kickstarter kampanje u kojoj se nastoji skupiti 50 tisuća američkih dolara. Cilj je već daleko prijeđen, a trenutno stoji na gotovo 250 tisuća dolara.

Sve što je potrebno za kontrolu je početno intuitivno kadriranje na mobilnom uređaju te aktiviranje leta. Vi se možete posvetiti akciji poput vožnje motocikla ili sl. a Hexo+ će snimiti 'suludo dobre snimke':

299 američkih dolara će vam omogućiti kupovinu DIY KIT verzije, koju je potrebno samostalno sastaviti (i dodati GoPro kamericu) dijelovima koji se izrade na 3D pisaču. Ekipa koja već ima GoPro kameru može nabaviti tek Hexo+ RTF (Ready-To-Fly) tijelo za 499/599 američkih dolara, a cijeli komplet košta 699 američkih dolara. Više o svemu je moguće pronaći na Kickstarter stranici