ZANEMARILI UPOZORENJE

Hoće li Snapchat skupo platiti bahatost?

02.01.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Hakeri tvrde kako su pokrali milijune korisničkih imena i lozinki sa servisa u usponu. Čini se da su iskoristili sigurnosni propust na koji je Snapchat upozoren, ali ga je odbacio kao uglavnom teoretski moguć

Na siteu SnapchatDB objavljena je baza podataka sa 4,6 milijuna korisničkih imena i telefonskih brojeva (bez dvije brojke), koja navodno pripada Snapchatu. Sam servis još nije službeno potvrdio da je do upada u njegov sustav doista i došlo.

Aplikacija Snapchat osmišljena je tako da omogući slanje fotografija koje je moguće vidjeti na nekoliko sekundi prije no što budu automatski obrisane. Hakeri su iskoristili sigurnosni propust vezan uz značajku pomoću koje možete potražiti prijatelje na Snapchatu koristeći njihovo ime i broj telefona.

Na njega je, piše Register, upozorila australska tvrtka Gibson Security još prošlog tjedna. Nije postojalo ograničenje koliko je pretraga moguće obaviti u minuti, što bi moglo otvoriti vrata za brutalni napad golom silom.

U Snapchatu su priznali kako prijetnja postoji, ali su na nju samo odmahnuli rukom uvjeravajući korisnike da  su postavili dodatne protumjere i zaštite kako bi zajamčili sigurnost njihovih podataka.

Naravno, to je hakerima bio ekvivalent rukavice bačene u lice.