ODLIČNI REZULTATI

Hrvatski sportski startup ostvario milijunski prihod

25.02.2016 u 14:31

Bionic
Reading

Hrvatski startup Once sport izvijestio je kako je ostvario ostvario EBITDA od 1,2 milijuna kuna te dobit od 400 tisuća kuna po zaposleniku zaposleniku prije obračuna amortizacije i poreza na dobit

Četiri godine star hrvatski startup razvija specijalizirane aplikacije koje pomažu trenerima u taktičkoj pripremi i analizi utakmica.

Once sport više od 80 posto prihoda ostvaruje iz inozemstva, a neki od klijenata s kojima surađuju su Kicker iz Njemačke, Aspire Academy iz Katara, NK Maribor iz Slovenije, Primeiro de Agosto iz Angole i drugi.

Od kraja 2015. godine udvostručili su broj djelatnika. U planu je i daljnje širenje na druga sportska tržišta za koja pripremaju nove proizvode.

Njihov novi proizvod Once Football Video Analyzer, tvrde, već koriste u zagrebačkom Dinamu i PAS Hamadanu u Iranu, a testiraju ga klubovi iz Mađarske, Poljske, Srbije i Sloveniji. Omogućava trenerima i analitičarima samostalno izradu video analiza.

Once Football Video Analyzer se također može koristiti i za druge sportove. Uspostavili su suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računalstva, čija četiri profesora sudjeluju u tehničkom razvoju proizvoda.

U ožujku će predstavnici Once sporta sudjelovati na konferenciji MIT Sloan Sports Analytics, gdje će predstaviti svoj softver.

Ivan Ilečić analyzes FC Porto - ONCE football in Champions League live show