TEHNO TRENDOVI

Huawei je predstavio novi džepu prihvatljiv Android - upoznajte Huawei P Smart Z

01.08.2019 u 14:03

Bionic
Reading

Poznati kineski proizvođač upravo je predstavio novi Androd smartfon koji moderne značajke pakira u džepu prihvatljiv paket

Huawei je lansirao P Smart Z pametni telefon, uređaj koji donosi zaslon od ruba do ruba uz sve popularniju pop-up kameru. Uređaj je osmišljen i dizajniran za mlađu publiku, prvenstveno studente.

Huawei P smart Z opremljen je Kirin 710F čipsetom i operativnim sustavom EMUI 9. On podržava AI (artificial intelligence) fotografiju, kao i softverski reguliranu reduciranu potrošnju baterije. Huawei P smart Z je, tim rečeno, napravljen da značajke u kojima uživa mlada generacija upakira u džepu prihvatljiv proizvod.

NOVA GENERACIJA FLAGSHIPA

Usporedili smo OnePlus 6T, Huawei Mate 20 i iPhone XS

Pogledaj galeriju

Zaslon

Huaweijev cilj bio je stvoriti mobitel s potpunim zaslonom od ruba do ruba i to bez rupa ili ureza. Premještanjem selfie kamere s prednje strane u pop-up kameru omogućeno je da ekran Huaweija P smart Z zauzme 91 % prednje strane telefona. Zaslon podržava Full HD+ rezoluciju od 2340 puta 1080 piksela uz značajku koja filtrira plavo svjetlo i gledanje, prema službenoj objavi, čini puno ugodnijim.

Pop-up kamera

Selfie kamera više se ne nalazi na prednjoj strani uređaja već je smještena u gornjem dijelu telefona. Za izvlačenje, prema Huaweiju, treba jedna sekunda, s time da je patent testiran 100.000 puta kako bi se osigurala kakvoća mehanizma. Kao i OnePlus, Huawei je kameru osigurao funkcijom zaštite od pada koja automatski detektira kada je telefon u slobodnom padu i zatim uvlači objektiv u kućište.

Selfie kamera Huaweija P smart Z podržava umjetnu inteligenciju za automatsko prepoznavanje osam uobičajenih kadrova. Kamera ima 16MP i otvor blende F/2.0. Prednja kamera također regulira osjetljivost na pozadinsko osvjetljenje, a podržava algoritam uljepšavanja lica i 3D portretne svjetlosne efekte.

Stražnja kamera je dvostruka 16 MP + 2 MP kamera. Glavna kamera od 16 MP sadrži 6P dizajn, a otvor blende joj jeF / 1.8. Pridružen joj je 2 MP senzor koji služi za stvaranje dubinske oštrine. Za kraj, Huawei P smart Z opremljen je 12 nm Kirin 710F čipsetom i baterijom od 4000 mAh.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Huawei

Koliko košta?

Za ovo i sve navedeno treba izdvojiti 2199 kuna, a kupci uređaj mogu nabaviti u tri boje: Midnight Black, Sapphire Blue i Emerald Green.