M-BANKARSTVO

I u Zagrebačkoj banci možete platiti račun fotografiranjem

04.06.2014 u 11:12

Bionic
Reading

Koristite li mobilno bankarstvo Zagrebačke banke, odsad možete platiti račun i pomoću kamere na vašem mobitelu

Tako je moguće plaćati sve vrste uplatnica neovisno imaju li otisnut 2D ili QR kod. Dovoljno je kamerom mobitela skenirati uplatnicu, nakon čega će nalog za plaćanje biti automatski ispunjen podacima sa uplatnice.


Usluga m-foto plati dostupna je vlasnicima uređaja pogonjenim Androidom i iOS-om koji preuzmu novu verziju m-zabe. Ako ne koristite m-zabu, a želite isprobati uslugu m-foto plati, do 31. kolovoza možete ju ugovoriti bez mjesečne naknade tijekom prva tri mjeseca korištenja.

Ako imate ugovoreni model Lepeze ili Platnog asistenta u koji je uključena m-zaba, ova usluga može biti i dugoročno besplatna, što se odnosi i na poslovne korisnike Paket računa 1 za sve

Svi korisnici koji su preuzeli novu verziju m-zabe i žele se pridružiti pomoći poplavljenim područjima, svoje donacije u korist Crvenog križa mogu provesti putem usluge m-foto plati skeniranjem QR koda koji se nalaze na plakatima u poslovnicama Zabe.

Sličnu uslugu ima i banka Erste - Slikaj i plati - koju je razvila domaća tvrtka PhotoPay, iza koje stoji poduzetnik i anđeo ulagač Damir Sabol

Prema Zabinim podacima, usluga m-zaba ima gotovo 235 tisuća korisnika, koji čine 50 posto ukupnog tržišnog udjela mobilnog bankarstva u Hrvatskoj.

Uz mjesečno 1.800.000 prijava na m-zabu, provede se 150 tisuća plaćanja i prijenosa novca, što predstavlja tržišni udjel od 81 posto u broju transakcija provedenih mobilnim bankarstvom u Hrvatskoj.