nadogradnja

Imate iPhone? Evo što donosi iOS 15.5

17.05.2022 u 11:35

Bionic
Reading

Najnovija nadogradnja Appleovog mobilnog operativnog sustava dolazi rukom pod ruku sa skorašnjom softverskom konferencijom WWDC

Apple je službeno izbacio najnoviju nadogradnju za iOS. Novi iOS 15.5 donosi kratku listu nadogradnji za korisnike, no uvodi par regulacija koje će olabaviti firmin grčevit zagrljaj oko mikrotransakcija - nešto što regulatori traže već jako dugo vremena.

Tako iOS 15.5 donosi par novih tipki za aplikaciju Wallet koja će korisnicima Apple Casha omogućiti brzo traženje i slanje novca, kao i novu postavku za Podcastse koja ograničava broj epizoda koje su pohranjene na telefonu. Konačno, tu je i ispravak buga koji je korisnicima IoT sustava zakinuo aktiviranje nekih uređaja pri dolasku ili izlasku iz stana ili kuće.

Nadogradnja iOS 15.5, piše 9to5Mac, sadrži reference na 'eksterne transakcije' što sugerira da nadogradnja postavlja temelje za kupovinu izvan Appleovog ekosustava unutar izabanih aplikacija preuzetih u App Storeu.

Apple od proizvođača softvera obično traži korištenje Appleovog sustava za plaćanje koji od svakog prijenosa uzima 30 posto iznosa, što je privuklo neželjenu pažnju regulatora koji od kompanije traže da određenim proizvođačima omogući pristup eksternim sustavima za naplatu.

iOS 15.5 dolazi manje od mjesec dana prije premijernog predstavljanaj iOS-a 16 kojeg Apple planira za developersku konferenciju WWDC, zaključuje Verge.