SAVJET ZLATA VRIJEDAN

Kako zaštititi pametni telefon tijekom visokih temperatura i toplinskog vala

21.06.2024 u 13:15

Bionic
Reading

Zaštita pametnog telefona tijekom velikih vrućina i toplinskog vala važna je da bi se spriječilo pregrijavanje i oštećenje uređaja

Ekstremna vrućina, osim što predstavlja prijetnju javnom zdravlju, može oštetiti telefon. Izravna Sunčeva svjetlost može brzo podići temperaturu uređaja. Kako ga zaštititi u tom slučaju? Evo nekoliko savjeta.

Ako se mobitel previše zagrije, neke značajke mogu postati privremeno onemogućene, a u ekstremnim uvjetima uređaj će prestati raditi. Ostavljanje pametnog telefona u vrlo vrućim uvjetima može trajno skratiti trajanje njegove baterije i oštetiti druge dijelove.

Ako se pojavi poruka na zaslonu s upozorenjem o temperaturi, isključite telefon, premjestite ga u hladnije okruženje, dalje od izravne Sunčeve svjetlosti, i ostavite ga da se ohladi barem 15 minuta. Isključite aplikacije i značajke koje ne koristite kako biste smanjili radni opseg procesora i smanjili generiranje topline. Izbjegavajte stavljanje telefona blizu drugih uređaja koji emitiraju toplinu, poput prijenosnih računala ili tableta.

Kako biste izbjegli da dođete do točke pregrijavanja i kako bi vaš pametni telefon pravilno funkcionirao na vrućini, nemojte ga stalno koristiti na izravnoj Sunčevoj svjetlosti. Punjenje uređaja može dodatno podići temperaturu. Ako ga morate puniti, pokušajte to raditi na hladnijem mjestu. Ne ostavljajte ga u parkiranom automobilu ili blizu izvora topline. Skinite zaštitnu masku s telefona jer neke mogu zadržati toplinu te koristite način rada niske potrošnje, a koji onemogućuje neke aktivnosti u pozadini.

sve osim nogometa

Učitavanje...