ISPROBALI SMO

Konačno nam je došao u ruke: OnePlus 7 Pro vrhunski je smartfon odlične cijene

07.06.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Najnoviji smartfon iz OnePlusa jedan je od rijetkih uređaja koji po prihvatljivoj cijeni pružaju iskustvo masivnog ekrana bez ijednog ureza

OnePlus je proizvođač koji se kupcima oduvijek predstavljao kao brend što cijeni ograničeni budžet. Svi njihovi dosadašnji uređaji prije svega su zastupali vrlo pošten omjer cijene i performansi, što je privuklo velik broj vrlo zadovoljnih kupaca te formiralo njihovu dugoročnu razvojnu politiku. Njihov ovogodišnji asortiman smartfona također slijedi već utabanu stazu koju su uspostavili uređaji OnePlus srednje klase, s time da je kompanija ovog puta odlučila dokazati da i uređaji više klase ne moraju biti basnoslovno skupi.

Značajke iz snova

OnePlus 7 Pro je smartfon s Androidom za kupce koje privlače luksuzni uređaji, no koji ne žele potrošiti puno novca. Kako bi dokazao da je to moguće, OnePlus 7 Pro na pametan način ističe najbolje i najpoželjnije značajke modernih Androida, poput izdržljive baterije i velikih ekrana, te ih pakira u novčaniku prihvatljiv paket.

Čim otvorite pakiranje OnePlusa 7 Pro, bit će vam jasno o čemu govorimo. Stakleni uređaj krasi ogromni 6,67-inčni AMOLED ekran omjera 19:5:9 koji podržava rad u 90 Hz te ga proizvođač naziva Fluid AMOLED. Kućište je zaokruženo toniranim aluminijskim rubom i otpornim stražnjim staklom koje prekriva tonirani i blago zamućeni efekt gradijenta, najviše primjetljiv kod svjetlijih nijansi kućišta. Pozadinu uređaja krasi moćni trostruki sustav kamera koji pored jako dobre panoramske snimke pruža mogućnost snimanja u slabijim svjetlosnim uvjetima, kao i niz efekata za izvrsne portrete.

  • +7
OnePlus 7 Pro slike uređaja i unboxing Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Ekran bez ureza

Minimalistički dizajn zaokružuje manjak senzora za otisak prsta na pozadini koji se proteže i na sam ekran. Za razliku od više-manje svih ostalih smartfona na tržištu, OnePlusov AMOLED prikaz nema nikakve ureze, isjeke ili zubiće. Munjevito brz senzor za otisak prsta nalazi se ispod njegovog donjeg dijela, dok se zvučnik na slušalici elegantno stapa s gornjim rubom uređaja, pružajući iskustvo velikog ekrana koje je brzo, čisto i, zahvaljujući osvježenju od 90 Hz, savršeno za gledanje filmova i igranje videoigara.

Kamera za selfieje i otključavanje telefona licem nalazi se u inovativnom mehanizmu skrivenom u gornjem rubu uređaja koji se otvara po potrebi i ni u kojem smislu ne smeta samom ekranu. Mehanizam s kamericom je izdržljiv te se, u slučaju pada uređaja, povlači u kućište kako bi spasio kamericu od potencijalnih oštećenja.

Korisničko iskustvo

OnePlus 7 Pro pokreće operativni sustav Android 8.0 Pie uparen s launcherom OxygenOS 9.0, rezultatom mukotrpnog rada čitavog odjela posvećenog glatkom korisničkom iskustvu. Rezultat tog rada više je nego očit nakon što uređaj prvi put odlučite pokrenuti – svi izbornici rade munjevito brzo, tranzicija među aplikacijama u multitaskingu je munjevita, a sve izgleda superglatko i učinkovito, što zbog velikog preglednog ekrana, što zbog činjenice da cijela stvar radi u 90 Hz. OxygenOS 9 također donosi opciju programiranja komandi gestikulacijom, što jednostavno morate isprobati iz prve ruke da biste vjerovali. Veliko V na ekranu tako aktivira bljeskalicu, dok veliko O otvara aplikaciju za kameru.

Baterija i cijena

Što se životnog vijeka uređaja tiče, tu također nema prevelikih problema zahvaljujući visokom kapacitetu baterije uparenom sa sustavom brzog punjenja koji puni OnePlus 7 Pro u rekordno kratkom vremenu.

Sve u svemu, OnePlus 7 Pro je vrlo dobro zaokružen smartfon koji dokazuje da Androidi ne trebaju biti skupi da bi imali vrhunske značajke. Riječ je o uređaju velikog ekrana koji uz minimalan broj kompromisa pruža značajke koje moderni kupac smartfona najviše traži, a to su estetski ugodno kućište, masivni ekran i svestrana kamera kojom će moći snimati prekrasne fotografije gdje god bio – po prihvatljivoj cijeni.

Priključite se nagradnom natječaju i osvojite OnePlus 7 Pro!