NA TRAGU WARIOWAREA

Kriminalno zabavne mini igre za vaš Android i iOS

10.10.2014 u 10:08

Bionic
Reading

Legendarne kolekcije mini igara poput Bishi Bashija i Wariowarea dostupne su i na mobilnim platformama, a mi vam donosimo četiri najbolje

Gotovo svatko se može pronaći u situaciji kada im se ne igraju 'duge' igre. Znate ono, kada bi najbolje bilo zaigrati neku mini igru s jednostavnim zadacima, ili još bolje - to podijeliti s prijateljem, partnerom ili nenormalno inteligentnim kućnim ljubimcem. U najnovijoj temi donosimo vam četiri jednostavne kolekcije malenih izazova za Androide i iOS-e koji su napravljene upravo za brzo igranje.

Ovi naslovi rađeni su po uzoru na već legendarni Nintendov Warioware - igru u kojoj logika mora funkcionirati gotovo jednako brzo kao i refleksi. Naoko se, naravno, radi o kompletno nepovezanoj masi jednostavnih i bizarnih izazova, no kada jednom krenete igrati, shvatite zbog čega ima toliku popularnost među gejmerima svih uzrasta. Četiri igre koje vam ovoga puta donosimo nastoje uraditi upravo to - zasipati vas mini izazovima kojima ćete se uvijek rado vraćati.

Dumb Ways To Die
Dumb Ways To Die gameplay
Mucho Party trailer

Ako ste čuli za Dumb Ways To Die prije nego što je postao videoigra, onda kao i mi vjerojatno volite pratiti internet trendove. Iznimno maštoviti mali video u kojem crtani likovi umiru na niz bizarnih načina u originalu je naručen od kompanije Metro Trains iz Melbournea kako bi korisnike podzemne željeznice upozorio na opasnosti u blizini njihovih sustava. U svibnju 2013. na iOSu se pojavila kolekcija mini-igara koja za glavne likove koristi protagoniste gore spomenutog videa.

Verzija za Android izašla je u rujnu 2013. te je vlasnicima popularne platforme donijela užitke mini eskapada u kojima su iOS-ovci još uživali od početka ljeta. Ne treba spominjati kako se radi o stvarno dobroj igri koju vam srdačno preporučamo.

Drugi na popisu je Globzov Mucho Party. Ako ste ikada zaigrali Bishi Bashi, onda će vam ova igra sjesti k'o budali šamar. Naime, radi se o klona Wariowarea koji je ujedno fantastično zabavan i vrlo osoban. Zašto osoban? Zato što pri izradi profila koristite svoje fotografije u kombinaciji sa šprancama poput hodajuće rajčice i divovskog čajnika. Ovo možda ne zvuči kao nešto zbog čega biste kupili igru, no vjerujte nam - kada vidite svoje lice kako kuka nad izgubljenom partijom, sve će vam biti jasno. Kako bi igra bila dostupna svim uzrastima, svaki igrač prolazi kroz testiranje nakon kojeg igra 'olakšava' ili 'otežava' izazove zavisno o njegovoj vještini. Što se sadržaja tiče, Mucho Party u sebi trenutno ima nešto više od četrdeset mini igri od kojih svega par možemo nazvati brutalno neizbalansiranima. Sve ostale su, na sreću, više nego dobre. Verzija za iOS košta četiri dolara, a Android funkcionira kao besplatni demo u kojem čitavu igru otključavate jednom jedinom mikrotransakcijom.

Mini Mix Mayhem trailer

Treća igra koju vam ovom prilikom predlažemo je Mini Mix Mayhem - naslov koji čitav koncept mini igara okreće naglavačke. Umjesto da vam pred nos baca igru koju morate sami shvatiti i riješiti prije prijatelja, on to radi s dvije ili više njih odjednom. Premda ovo zvuči kao naoko nemoguća misija, istina je drukčija. Mini Mix Mayhem više je nego igriv te je (za razliku od mnogih užasnih konkurenata poput Badassa) kristalno jasan i što je najvažnije - fer prema igraču (mikrotransakcije ne postoje). Vjerojatno najbolja stvar kod ove igre je to što vam se mozak privikava na 'multitasking' polaganim ali sigurnim povećavanjem težine. Što je najbolje od svega, koncept držanja lika koji visi nad provalijom punom lave u zraku jednim prstom dok slažete riječi u slagalici drugom stvarno je super. Igra je, naravno, dostupna za platforme Android i iOS .

Za kraj, predlažemo da isprobate avanturama inspirirani McPixel. Kao što naslov nalaže, radi se o sprdačini na popularnu američku seriju iz osamdesetih pod imenom MacGuyver. U njoj je glavni lik, u slučaju da ne znate o čemu pričamo, rolom toalet papira i dvije spajalice mogao riješiti svjetsku ekonomsku krizu. McPixel slijedi sličnu filozofiju, samo što umjesto svjetske krize imate lokalizirane 'situacije' koje možete riješiti dobrim tajmingom i popriličnom količinom mozganja. Ovo postaje dodatno zabavno uzmemo li u obzir da ste u igri ograničeni (vrlo) kratkim vremenskim rokom. Drugim riječima, umirat ćete, umirati i umirati dok sve ne 'skopčate'. Sve u svemu, iako se ne radi o nečemu što ćete igrati u društvu, osnovna mehanika igre vrlo podsjeća na sve do sada spomenute kolekcije mini igara te je u konačnici i više nego solidna. McPixel je, naravno, dostupan vlasnicima Androida i iOS-a

McPixel

izvor: Makeuseof