UPOZNAJTE Z2 PRO

Lenovo ZUK Android mobitel ostavlja dobar dio konkurencije u prašini

26.04.2016 u 08:23

Bionic
Reading

Podružnica kineskog IT diva Lenovo, ZUK, otkrila je novu perjanicu u svojoj ponudi. Njhov pametni telefon Z2 Pro na papiru je jači od brojnih drugih uređaja, ne samo iz Kine, već općenito

Zašto je to slučaj otkrivaju tehničke karakteristike. Srce uređaja dijagonale 5,2" čini Qualcommov Snapdragon 820, uparen s čak 6GB radne memorije i 128GB spremišnog prostora. Tu je naravno i pozamašna baterija od 3.100mAh uz podršku za Quick Charge 3.0 standard.

Sami zaslon (s Gorilla Glass 3 zaštitnim slojem) je izveden u Super AMOLED izdanju i razlučivosti je 1080p. Samsungov nije samo zaslon u ovom uređaju, već i ISOCELL glavna kamerica od 13MP uparena s f/1,8 optikom. Zaboravljeni nisu ni ljubitelji autoportreta, jer se prednja kamerica od 8MP i f/2,0 optikom čini sasvim solidnim izborom.

ZUK Z2 Pro donosi i 'rollcage' zaštitu poznatu s Lenovo ThinkPad prijenosnika.

I tko bi pomislio da je to sve što Z2 Pro ima za ponuditi, zeznuo bi se. U glavnoj tipki uređaja skriven je čitač otiska prstiju - i to je nekakav standard danas. No, ova perjanica donosi i senzor za praćenje otkucaja srca, zasićenost krvi kisikom, UV zračenje - pa i visinomjer.

Sve ovo upakirano je u uređaj koji mjeri 145,4 puta 70,5 puta 7,5 milimetara, uz masu od 145 grama.


Z2 Pro podržava 23 vrste mobilnih mreža, a stiže s 4G LTE i VoLTE podrškom. Tu su, naravno, podrška za Bluetooth 4.1, GPS, USB Type-C (uz USB 3.1 standard), Wi-Fi ac i drugo. Šlag na tortu čini činjenica da će ovaj kineski uređaj stići s Androidom u izdanju Marshmallow.

Sad ono što svi čekaju - dostupnost. Uređaj je namijenjen kineskom tržištu, no ovaj Lenovov brand se itekako namjerava širiti na Bliski istok i Europu. Pitanje je samo hoće li i cijena (420 dolara za najsnažniji model) biti ista kao i u Kini.