ZAKRIVLJENI ANDROID

LG G4 je graciozno poseban

20.01.2016 u 12:14

Bionic
Reading

Elegantan i praktičan, odličnog vizualnog doživljaja i iskustva uporabe, G4 je najambiciozniji LG-jev pametni telefon dosad

Jedinstven je po dizajnu, u kojem se naglašeno ističe prava koža ručne izrade. Kako bi se dobile izdržljive, bogate boje toplih tonova korišten je proces biljnog bojenja, zbog čega ju je moguće reciklirati jer se pritom ne koriste teške kemikalije.

G4 je dostupan i s drugim verzijama stražnjeg poklopca: bijeli koji nalikuje keramici i dolazi s 3D uzorcima, u metalik sivoj koji podsjeća na kovano željezo te u atraktivnoj zlatnoj inačici.
Udobna, moderna elegancija uređaja LG G4 osvježavajuća je promjena u odnosu na ravni, metalni dizajn koji je postao standard u industriji.

Koncept Slim Arc, karakterističnog suptilno zakrivljenog zaslona, ne pruža samo estetske prednosti i udobnije korištenje, već je zaslužan za 20 posto veću trajnost u usporedbi s ravnim pametnim telefonima pri padovima na površinu zaslona.

Korisničko sučelje koje uključuje jednostavnu, prirodno intuitivnu grafiku. Boje ikona su življe, a ikone imaju zaobljene rubove, u skladu s dizajnom Slim Arc. Widget Smart Notice automatski mijenja svoju pozadinu i boju teksta na temelju slike koju je korisnik izabrao za početni zaslon.

Kamera od 16 megapiksela ima otvor blende f1.8 koji propušta 80 posto više svjetlosti do senzora. LG je poboljšao performanse pri niskoj razini osvjetljenja i zahvaljujući tehnologiji OIS 2.0, koja udvostručuje performanse poboljšane tehnologije OIS+ širenjem razine stabilizacije slike s jednog na dva stupnja na X i Y osi te dodavanjem treće osi po prvi put.

Pridodan je i novi ručni način rada koji omogućava izravno upravljanje fokusom, brzinom okidača, ISO osvjetljenjem, vremenom ekspozicije i balansom bijele za svaku fotografiju. Napredni fotografi mogu, uz JPEG, pohraniti svoje fotografije i u formatu RAW, za još preciznije editiranje bez gubitka detalja.

LG G4 vrhunski mobitel s pravom kožom – trijumfalno remek-djelo

Kameru prati Color Spectrum Sensor (CSS), prva značajka svoje vrste dostupna na pametnom telefonu. CSS poboljšava točnost boje preciznim očitavanjem RGB vrijednosti ambijentalnog osvjetljenja te infracrvene svjetlosti koju reflektiraju objekti.

CSS te informacije koristi kako bi prilagodio balans bijele na kameri te boju bljeskalice za stvaranje slike koja je što sličnija onome što vidi oko. Uz Color Spectrum Sensor crvena više na fotografijama neće izgledati kao narančasta, a bijela kao prljavo žuta.

Za odlične selfije tu je prednja kamera s osam megapiksela, koja osigurava oštre, detaljne portrete i skupne fotografije. Značajka Gesture Interval Shot poboljšana je, a omogućava snimanje četiri fotografije s razmacima od dvije sekunde. Okidač je moguće jednostavno pokrenuti stiskanjem dlana dvaput ispred kamere.

Novi zaslon - 5,5-inčni (13,9 centimetara) IPS Quantum – nudi 20 posto bolju reprodukciju boja, 25 posto poboljšanu svjetlinu te 50 posto veći kontrast. Riječ je o prvom QHD zaslonu koji koristi tehnologiju Advanced In-Cell Touch (AIT) koja kombinira LCD i dodirni senzor u jednom sloju za bolju reprodukciju boja i osjetljivost na dodir.

Kalibriran je za standarde DCI (Digital Cinema Initiatives) za prikaz boja koje koriste i najbolji holivudski studiji.

Baterija kapaciteta 3.000 mAh je zamjenjiva. U kombinaciji s brzim i štedljivim Qualcommovim procesorom Snapdragon 808 s X10 LTE, LG G4 će bez poteškoća izdržati cijeli dan uobičajenog korištenja.

G4 je prvi telefon koji koristi korisničko iskustvo UX 4.0, u koje su dodane konfiguracijske opcije za napredne korisnike.

Quick Shot omogućava korisnicima fotografiranje bez otvaranja aplikacije kamere dvostrukim dodirom na stražnju tipku dok je zaslon isključen. Također, kamera na uređaju LG G4 pokreće se za samo 0,6 sekundi.

Nova značajka Galerija omogućava iznimno brzo kretanje kroz tisuće fotografija i njihovo pregledavanje na vremenskoj crti. Značajka Memories automatski organizira fotografije i videozapise u albume prema mjestu i vremenu snimanja, bez potrebe za spremanjem u oblak.

Event Pocket korisnicima omogućava da kreiraju jedan, unificirani kalendar povlačenjem i spuštanjem sastanka i aktivnosti iz različitih kalendara ili stranica društvenih medija. Nakon početne prijave nema potrebe za logiranjem u više kalendara.

Poboljšani Smart Notice pruža veću mogućnost personaliziranja obavijesti o vremenu, putovanjima i sl. analizirajući navike korisnika (npr. način putovanja na posao) i sukladno tome daje preporuke.

Quick Help služi korisnicima da odmah dobiju odgovore o uporabi uređaja LG G4 u widgetu Smart Notice, bilo da ih vodi kroz postavke telefona ili da ugovore poziv s korisničkom podrškom.

Uređaj je moguće nabaviti u Hrvatskom Telekomu