SAMO ZA ODABRANE

Luksuzni Android za 7900 eura

12.02.2013 u 10:20

Bionic
Reading

Vertu Ti vjerojatno je jedan od najskupljih pametnih telefona na svijetu, a koristi operativni sustav Android jer želi biti dio mase

Vertu, proizvođač luksuznih pametnih telefona, odabrao je Android umjesto Windowsa za operativni sustav na novom uređaju Vertu Ti.

Tvrtka koja je do prošle godine bila u vlasništvu Nokije i proizvodila uređaje temeljene na Symbianu, za Android se odlučila zbog njegove raširenosti.

Kako je za BBC izjavio izvršni direktor Vertua Perry Oosting, žele da njihov uređaj bude dio ekosistema i kompatibilan s drugim uređajima.

'Mislim da će Windows phone postići uspjeh, ali još uvijek drži mali tržišni udio. Trenutno nije toliko raširen kao Android, koji drži oko 60 posto tržišta', ističe Oosting.

Uređaj koji se prodaje po cijeni od 7900 eura (gotovo 60.000 kuna) ima okvir od titanija i ekran od safira, ali ne i podršku za 4G.

Svaki je proizveden ručno, što dokazuje laserski upisano ime i potpis osobe koja ga je slagala na unutrašnjoj strani poklopca.

Iako je nešto teži od većine pametnih telefona nove generacije i nekoliko puta skuplji, iz Vertua ističu kako im se prodaja iz godine u godinu povećava.

Očito, unatoč krizi, još uvijek postoje pojedinci koji si mogu priuštiti mobitel za 60 tisuća kuna.