KORAK DALJE

Meta će na svoju 3D društvenu platformu puštati i djecu

03.09.2024 u 08:43

Bionic
Reading

Roditelji će imati značajnu kontrolu nad tim kojim iskustvima njihova djeca mogu pristupiti, a iskustva će dobiti dobne ocjene kako bi roditelji lakše odredili koja su prikladna za njihovu djecu

Meta Platforms će na Horizon Worlds, svoju 3D društvenu platformu, od sad puštati i korisnike stare između 10 i 12 godina.

Roditelji će imati značajnu kontrolu nad tim kojim iskustvima njihova djeca mogu pristupiti, a iskustva će dobiti dobne ocjene kako bi roditelji lakše odredili koja su prikladna za njihovu djecu.

Kako bi djeca mogla koristiti Horizon Worlds, morat će imati korisnički račun pri Meti kojim upravljaju roditelji i zatražiti pristup Horizon Worldsu.

Nakon što roditelj to odobri, djeca mogu zatražiti pristup pojedinačnim iskustvima ili roditelji mogu označiti postavku koja im dopušta ulazak u sva iskustva koja spadaju u određenu dobnu ocjenu (za dob od 10 i više, 13 i više te 18 i više godina).

Postavljene mjere zaštite

Meta je postavila i nekoliko drugih oblika zaštite.

Glasovni razgovor je onemogućen za Meta račune kojima upravljaju roditelji, iako ga roditelji mogu dopustiti za određene kontakte.

Djeca će prema zadanim postavkama biti prikazana kao da su izvan mreže, osim ako to roditelj ne promijeni, a postavka za osobne granice Horizon Worldsa bit će uključena za račune kojima upravljaju roditelji kako bi se spriječilo da se drugi korisnici previše približe u virtualnom prostoru.

Horizon Worlds prije je bio dostupan samo u virtualnoj stvarnosti, no neka su iskustva sada dostupna i iz mobilne aplikacije Meta Horizon.

Meta je nedavno redizajnirala aplikaciju kako bi stavila veći fokus na Horizon Worlds.

Prošlog mjeseca Meta je također najavila da će djeca s računima kojima upravljaju roditelji, uz odobrenje roditelja, moći razgovarati ili zvati s drugima u iskustvima mješovite stvarnosti i virtualne stvarnosti, piše Verge.