POKUSI S PLATFORMAMA

Microsoft otkrio vlastiti 'lock screen' za Android

27.10.2014 u 06:47

Bionic
Reading

Microsoft je nedavno odlučio otvoriti svoj poseban pokusni odjel (Microsoft Garage), unutar kojeg se nalaze hakeri, izumitelji, glazbenici, umjetnici i mnogi drugi. 'Tu želimo lude ideje pretočiti u stvarnost', navodi Microsoft. Jedan od proizvoda koji su nedavno izletjeli iz te 'kuhinje' je i Next Lock Screen za Android platformu

Dok je za Googleov mobilni operativni sustav dostupno bezbroj rješenja za prilagodbu lock ekrana, Microsoft smatra kako korisnici previše puta dnevno moraju otključati uređaj za osnovne operacije. Tekstualne poruke, sastanci, podsjetnici i druge obavijesti su prikazane izravno na ekranu (uz mogućnost prilagodbe), no moguće je postaviti i više različitih konfiguracija, za kuću, posao ili put - uz što stižu i pripadajuće slikovne pozadine.

Kompanija se na žalost nije odlučila učiniti pristupačnim testiranje za sve korisnike na svijetu - na mnogim tržištima (i uređajima) jednostavno nije moguće preuzeti app. Više o svemu vezanom uz projekt je moguće saznati na stranicama Microsoft Garage te u filmiću kojim se opisuje ovaj lock screen app:

Microsoft otkrio vlastiti 'lock screen' app za Android