ODGOVOR GOOGLEU

Microsoftova tražilica Bing nudi sažetke koje je sastavila umjetna inteligencija

25.07.2024 u 13:09

Bionic
Reading

Ako želite odmah isprobati generativno pretraživanje, možda nećete imati sreće jer značajka u ovoj fazi nije široko dostupna

Microsoft je u internetsku tražilicu Bing dodao novu značajku, koja će omogućiti odgovore na upite u sažecima koje je sastavila generativna umjetna inteligencija.

U objavi na službenom blogu pokazano je nekoliko primjera rezultata.

Microsoft će ponuditi poveznice na glavne izvore koje su veliki i mali jezični modeli koristili za stvaranje odgovora. Također će imati odjeljak s povezanim informacijama.

Na primjer, uz ogledni upit 'koliko dugo žive slonovi', nakon glavnog sažetka slijede videozapisi s informacijama o čimbenicima koji utječu na dugovječnost slonova. Nakon generativnih rezultata bit će prikazan uobičajeni ispis rezultata pretraživanja.

Ako želite odmah isprobati generativno pretraživanje, možda nećete imati sreće jer značajka u ovoj fazi nije široko dostupna, već se primjenjuje se samo na malom postotku korisničkih upita.

Google je ranije ove godine izbacio sličan alat AI Overview, nastojeći zadržati korisnike koji bi mogli otići izravno na robote za brbljanje u potrazi za odgovorima na pitanja. Nije se baš proslavio s premijerom.

Također, treba imati na umu kako takvi rezultati upita ne mogu poslužiti kao zamjena za stvarne vijesti, piše Endgadget.