DEMANTIRAO GA

Provokacija Cybertruckom: Musk odgovorio čečenskom vođi

19.08.2024 u 14:19

Bionic
Reading

Izvršni direktor Tesle Elon Musk odbacio je tvrdnje da je čečenskom vođi Ramzanu Kadirovu poklonio Cybertruck, nakon što je Kadirov na Telegramu objavio snimku u kojoj vozi Cybertruck s dodanom strojnicom na krovu

'Jeste li ozbiljno toliko retardirani da mislite da sam poklonio Cybertruck ruskom generalu?' komentirao je Elon Musk ispod objave američkog autora i novinara Setha Abramsona na X-u.

'Još jedan primjer koliko veliki mediji lažu', dodao je u novom komentaru.

Podsjetimo, Kadirov je u subotu objavio video na Telegramu u kojem se pohvalio da je od Elona Muska dobio Tesla Cybertruck, a potom ga pozvao da dođe u glavni grad Čečenije.

'Istinski nepovrediva i brza životinja. Elone, hvala ti! Dođi u Grozni, primit ću te kao najdražeg gosta! Ne mislim da će naše rusko Ministarstvo vanjskih poslova biti protiv takvog putovanja. I, naravno, čekamo tvoj novi razvoj događaja koji će doprinijeti do završetka specijalne vojne operacije', poručio je Kadirov, inače vjerni saveznik predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Dodao je i da će Cybertruck, na koji je montirao strojnicu, poslati u zonu 'specijalne vojne operacije' (u Ukrajinu, op. a.).

Kadirovljev video je novi znak da bogati i utjecajni državljani Rusije nastavljaju nabavljati zapadne luksuzne proizvode kojima je zabranjen ulazak u Rusiju zbog zapadnih sankcija. Takva trgovina često se obavlja putem posrednika, a čečenski čelnik ima odlične veze u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, piše Hina.

Aktivisti za građanska prava optužuju ovog vatrenog Putinovog pristašu za ubojstvo političkih protivnika, mučenje zatvorenika i otmicu. Kadirov popunjava javne dužnosti postavljajući svoju rodbinu i, uz prešutno odobrenje Kremlja, opetovano i drsko krši zakone.