METAL GEAR SURVIVE

Najnoviji 'Metal Gear' nije ono što ste očekivali

18.08.2016 u 12:45

Bionic
Reading

Najnoviji nastavak poznatog serijala dolazi iz Konamija, no on u svojim redovima nema Hidea Kojimu te je, očekivano, pomalo neortodoksan

Igra nosi ime Metal Gear Survive te je osmišljena kao multiplayer naslov za do četiri igrača odjednom. Radi se o, kao što i naslov navodi, igri preživljavanja smještenoj u svijet alternativan onom viđenom u Metal Gear Solid: Ground Zerosu. Poremećaj u kontinuumu svemira i vremena uzrokovao je dolazak užasno ružnih čudovišta u svijet Metal Geara, a igrači kreću u bitku protiv njih.

Objavu igre popratio je i animirani foršpan u kojem možemo igru vidjeti u akciji. Nepotrebno je govoriti da je odmak od standardnog Metal Geara uzrokovao relativno negativne reakcije mnogobrojnih obožavatelja franšize.

U trenutku pisanja ovog članka video ima 326.181 pregled i nimalo laskava 28.562 dislajka. Očigledno je da su gejmeri diljem svijeta očekivali nešto barem za nijansu drukčije te kako Konami pred sobom ima jako težak posao planira li promociju ove igre završiti pozitivnim rezultatima.

Foršpan je objavljen uoči početka sajma Gamescom u Kölnu, a možete ga pogledati ovdje.