pametni i elegantni

Ne znate da ih želite dok ih ne isprobate – pogledajte što sve mogu najnoviji satovi Apple Watch Series 6 i Apple Watch SE

02.10.2020 u 13:10

Bionic
Reading

Nova serija uređaja iz Applea dolazi u dvije varijante prilagođene različitim budžetima i potrebama, a obje ih krase visoke performanse i prepoznatljiv dizajn

Apple je prije nešto manje od mjesec dana predstavio najnovije predstavnike svoje popularne linije pametnih satova, na čelu s Apple Watchem Series 6.

Za razliku od svake godine dosad, prvi put je predstavljena i džepu prihvatljivija inačica sata pod imenom Apple Watch SE. Doznajte koliko su dobri u praksi.

Apple Watch Series 6

Najnoviji i najjači Apple Watch Series 6 trenutno je najbolji nosivi uređaj koji u Appleu možete kupiti. Riječ je o pametnom satu koji pored najnovijeg procesora S6 donosi senzor za brzo očitavanje postotka kisika u krvi, alata koji će najviše poslužiti fizički aktivnim osobama.

Prilika koja se ne propušta

Apple Watch Series 6 i Apple Watch SE u ponudi Hrvatskog Telekoma dostupni su ODMAH. Provjerite ponudu i uvjerite se zašto svi govore o njima. 

Pametni sat dolazi u nekoliko varijanti: aluminijskoj, od titanija te onoj od nehrđajućeg čelika. Aluminijski Apple Watch Series 6 pored standardne sivocrne, srebrne i zlatne dolazi u morski plavoj i crvenoj, titanij dolazi u crnoj i srebrnoj, dok nehrđajući čelik dolazi u zlatnoj, srebrnoj i sivocrnoj. Kućišta su dostupna s dvije dijagonale ekrana: 40 mm i 44 mm.

Ekran je, nezavisno o dijagonali, OLED panel s always on prikazom, 2,5 puta svjetlijim od prošle generacije. Što se iskustva korištenja tiče, Appleov pametni sat napravljen je tako da surađuje s ostalim uređajima iz ekosustava te olakšava rad s aplikacijama i podsjetnicima.

Softver i iskustvo korištenja

Zahvaljujući Watch OS-u 7, tu je nekoliko novih lica, opcija obiteljskog praćenja lokacije, poboljšane fitnes značajke, novi treninzi, praćenje sna, preciznije mjerenje nadmorske visine te gore spomenuta mogućnost mjerenja postotka kisika u krvi.

Uređaj dolazi s platnenom ili silikonskom narukvicom te nenametljivo leži na ruci, a na punjač ga je, uz najintenzivnije korištenje, potrebno stavljati jednom u jedan do dva dana. Iskustvo korištenja je, zahvaljujući novom procesoru, puno brže i elegantnije te, u usporedbi s prošlogodišnjim uređajem Series 5, dodaje još jednu razinu glatkoće koja bi, prema našem mišljenju, trebala postati standardom za sve nadolazeće modele.

Uređaj također podržava Appleov sustav za plaćanje koji uvelike olakšava svakodnevni šoping, pogotovo u doba pandemije, a softversko praćenje pranja ruku osigurava to da ono bude temeljito i traje 20 sekundi.

Apple Watch Series 6 je, kao i svi njegovi prethodnici, dodatak Appleovu ekosustavu za koji ne znate da vam treba sve dok ga ne isprobate. Riječ je o vrlo elegantnom i vrlo korisnom dodatku koji je u najnovijoj ediciji bolji nego ikad.

  • +3
Apple Watch Series 6 Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Apple Watch SE

Apple Watch SE napravljen je kao 'ulazni' model Apple Watcha koji, pored osjetno niže cijene, nudi tehničke performanse premijskog uređaja. Razlika između SE i 6 leži u procesoru (uređaj umjesto S6 koristi iznimno učinkovit S5), ekranu, jednom senzoru i dostupnim bojama. Sve ostalo je potpuno isto te u svakodnevnom korištenju ne predstavlja dramatičnu razliku.

Ovi 'nedostaci' kompenzirani su dramatično sniženom cijenom te konkurentnim paketom softverskih i hardverskih značajki koje Apple Watch SE zapravo čine cjenovno najatraktivnijim nosivim uređajem u trenutnoj ponudi Applea.

Iskustvo korištenja

Varijanta od 40 milimetara najbolje paše osobama tanjeg zgloba te, unatoč manjim dimenzijama, i dalje koristi brojna lica s hrpom vrlo čitkih informacija o iPhoneu, Apple Watchu i više-manje svim stvarima koje vas zanimaju.

Podsjećamo, Apple Watch OS sadrži velik broj modularnih lica za sat koja se mogu podesiti prema korisnikovim potrebama, bile one često ažurirana lista za šoping, zatvoreni krugovi za kretanje i fizičku aktivnost ili trenutno stanje na burzama.

Izvrstan omjer cijene i performansi

Apple Watch SE je izgledom identičan skupljem Apple Watchu Series 5, uz izuzetak ekrana koji se u njegovu slučaju gasi kada ga ne koristite. Estetski detalj koji je vrlo lijepo dizajniran, pored olakšanog gledanja na sat, troši više struje, što znači da je Apple Watch SE zbog manje zahtjevnog zaslona učinkovitiji od skupljih modela.

Apple Watch SE dolazi u aluminijskom kućištu s dvije dijagonale ekrana (44 mm i 40 mm) te je dostupan u tri boje: zlatnoj, srebrnoj i sivocrnoj.

Apple Watch SE Izvor: tportal.hr / Autor: tportal