NAGLI ZAOKRET

Netflix odustaje od velikih igara: Studio za AAA naslove ugašen

23.10.2024 u 12:46

Bionic
Reading

Iako su u njega doveli nekoliko poznatih imena, studio Team Blue zatvoren je prije no što je stigao bilo što proizvesti

Netflix je zatvorio jedan od svojih internih studija za igre, onaj koji je bio spreman objaviti trostruki A naslov, prije nego što je uspio bilo što proizvesti.

Studio se zvao Team Blue. Osnovan 2022. godine i baziran u Los Angelesu (Sjedinjene Države), navodno je radio na razvoju visokobudžetne strategije za PC.

Kako bi popunio novi studio, Netflix je angažirao nekoliko prepoznatljivih imena iz velikih tvrtki za igre. Među njima su bili voditelj studija i bivši izvršni producent Overwatcha Chack Sonny, kreativni direktor i bivši kreativni voditelj Haloa Joseph Staten te umjetnički direktor Rafael Grassetti, koji je prije toga radio za Sony.

Sva trojica su napustila tvrtku po zatvaranju studija. Do otkaza je došlo i u drugim dijelovima Netflixovog odjela za igre.

Netflix ima nekoliko internih studija u kojima izrađuje igre za svoju platformu. Kupio je Night School, Boss Fight, Next Games i Spry Fox i izgradio dva vlastita studija. Osim Team Bluea, također ima studio u Helsinkiju.

Streaming tvrtka također je promijenila svoju strategiju igara ove godine, jer je Mike Verdu, koji je predvodio inicijativu za igre, prešao na novo radno mjesto.

Ranije ove godine također je angažiran Alain Tascan kao predsjednik zadužen za igre. Neposredno prije Tascanovog zapošljavanja, Netflixova potpredsjednica vanjskih igara Leanne Loombe rekla je kako tvrtka želi zauzeti mobilni pristup igrama i spomenula kako Netflixovi pretplatnici izgleda preferiraju kratke mobilne igre, piše Venture Beat.