VRLO LAKO

Otkazao je poslušnost? Evo kako iPhone možete vratiti na tvorničke postavke

24.09.2017 u 11:40

Bionic
Reading

Povratak iPhonea na tvorničke postavke krajnja je mjera za riješavanje problema s neposlušnim uređajem, kao i način pripreme smartfona za idućeg vlasnika. Kako god okrenuli, nakon što završimo s resetiranjem, vaš telefon će softverski biti isti kao prvog dana kada ste ga raspakirali

Za razliku od Androida, iPhone je po pitanju vraćanja na tvorničke postavke relativno jednostavan. Jedan od glavnih razloga je mali broj uređaja koji koriste operativni sustav iOS. Korisnicima iPhonea i iPada ovo je vrlo olakotna okolnost s obzirom da nije potrebno brinuti o tome koji uređaj koristite.

1. Pripremite uređaj za povratak na tvorničke postavke

Ako imate uređaj s instaliranim operativnim sustavom iOS 10.3 ili novijim, odite u izbornik iPhone Settings>Settings> [Vaše ime] > iCloud ili ako imate stariju verziju Settings > iCloud. Tamo izaberite stvari koje želite sačuvati. Predlažemo da izaberete skoro sve, posebice fotografije, mail, kontakte i bilješke.

Nakon što ste izabrali što želite prebaciti (vodite računa da sve što ne prenesete odlazi zauvijek), skrolajte dolje sve do tipke Backup. Tapnite na nju i uključite iCloud Backup. Nakon što se spojite na Wi-Fi moći ćete tapnuti na Back up now. Vodite računa da će proces trajati od par minuta do sat vremena ili više.

Ako želite koristiti računalo kako bi si pomogli, spojite uređaj sa PC-jem ili Macom pomoću USB-a i unutar iTunesa pored uređaja izaberite Back Up Now.

2. Pristupite izborniku za resetiranje uređaja

Tapnite na ikonu Settings, izaberite General i skrolajte dolje dok ne ugledate tipku Reset. Tapnite ju.

3. Vratite iPhone na tvorničke postavke

Tapnite na plavu opciju Erase All Content and Settings te nakon toga potvrdite izbor tapnuvši na crvenu opciju Erase iPhone.

4. Vratite postavke

Nakon što proces povratka na tvorničke postavke bude dovršen, provjerite je li vaš uređaj vraćen na izvorne tvorničke postavke. Ako ste sve odradili kako spada, ponudit će vam se asistent za postavke iOS-a kakvog ste vidjeli prvi put kada ste pokrenuli uređaj.

Sve što trebate učiniti nakon toga je logirati se na iCloud i sve vaše postavke trebale bi se vratiti ako ste backup napravili preko iClouda. Ako se vaši podaci nalaze na računalu, povratak starih postavki i sadržaja odradite preko iTunesa.

  • +7
Kako se iPhone mijenjao kroz povijest? Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple