UPOZNAJTE REFLEX

Ovaj smartfon nema nikakvih problema sa savijanjem

25.02.2016 u 07:46

Bionic
Reading

Možete listati stranice knjige ili lansirati gnjevnu ptičicu u samoubilačku misiju tako što ćete ga saviti

Prototip savitljivog pametnog telefona, nazvan ReFlex, osmislili su u laboratoriju Human Media pri kanadskom Kraljevskom sveučilištu. Jedan je od prvih koji funkcionalno koristi savitljivi zaslon u kombinaciji s operativnim sustavom za mobilne uređaje.

Savitljivi OLED zaslon osjetljiv na dodir i rezolucije 720 p je LG-jev. Radi na Androidu (Kitkat) i ima haptički aktuator pomoću kojeg prepoznaje savija li se i daje povratne informacije korisniku.

Savijete li ga na desnoj strani, stranice virtualne knjige prelazit će vam preko prstiju baš kao da listate pravu. Što ga više savijete, to će listanje brže ići. Moći ćete osjetiti što radite zahvaljujući vibracijama smartfona.


Osim za listanje i navigaciju, zaslon može biti upotrijebljen za novi način igranja igre Angry Bird. Stupanj zatezanja praćke i visinu možete odrediti savijanjem mobitela.

Na žalost, morat ćemo se strpiti još nekoliko godina prije no što ova tehnologija postane dovoljno dobrom za komercijalnu uporabu. Ponajveći problem je to što baterije još nisu dovoljno fleksibilne.

Više:Wired

ReFlex: Revolutionary flexible smartphone allows users to feel the buzz by bending their apps