ELEKTRIČNI SUV

Ovim automobilom Volkswagen želi privući kupce Tesla Modela X, hoće li uspjeti u tome?

17.04.2017 u 10:40

Bionic
Reading

Volkswagen će uskoro lansirati novi automobil iz I.D. obitelji svojih novih električnih automobila kojima se okreće budućnosti nakon što se opekao Dieselgate skandalom

Riječ je o crossoveru/SUV-u iz obitelji I.D. koji je osmišljen kao svestrano vozilo s interaktivnim dizajnom i bez emisija ispušnih plinova – s električnim pogonom na sve kotače. Nakon premijera modela I.D. (Pariz, 2016.) i modela I.D. BUZZ (Detroit, 2017.), ovo konceptualno vozilo predstavlja se kao treći član obitelji I.D.

Kao i kod tog modela, tako i kod ovog SUV-a bi domet trebao biti dostatan za dulje rute, kod I.D.-a iznosi čak 600 kilometara, kako je ovdje masa sigurno veća jer je automobil veći, vjerojatno neće biti toliko, ali ako iz Volkswagena uspiju pogoditi 500 kilometara s jednim punjenjem, bit će to uspjeh. Tvrtka navodi da će automobil imati opciju potpune autonomije u vožnji.

Za aktivaciju autonomne vožnje potrebno je samo lagano pritisnuti VW-ov amblem na kolu upravljača. Kolo upravljača zatim se električno uvlači u kokpit, gdje se stapa u jednu cjelinu s potpuno digitalno izvedenim zaslonima i elementima za rukovanje. Ciljani kupci? Prije svega oni koji su naručili i/ili razmišljaju o Tesli Modelu X, od kojeg će Volkswagen I.D. SUV biti cjenovno povoljniji.