NEUGODAN FIJASKO

Pogledajte kako izgleda kad se zapali Galaxy Note7

12.10.2016 u 12:44

Bionic
Reading

U IT krugovima već desetljećima postoji šala o tom kada kondenzatori puknu i iz uređaja izleti 'bijeli dim'. I dok je jedna stvar kada se takvo što dogodi u računalu, posve je druga priča kad počne dimiti iz pametnog telefona i mnogo opasnijeg izvora: li-ion baterije golemog kapaciteta. Samsung Galaxy Note7 ovih dana prolazi neviđen fijasko u svijetu pametnih telefona, a napokon je osvanula i snimka jednog nesretnog događaja

Galaxy Note7 navodno je počeo dimiti u kućanstvu Decasa u Honoluluu. Na snimci koju je objavio Associated Press vidi se Dee Decasa koja budi muškarca na kauču i iz sobe iznosi uređaj iz kojeg se prilično dimi. Decasa ostavlja uređaj na metalni pladanj, izlazi iz kuhinje i pada u nesvjest.

Isprva je bilo potpuno jasno zašto se Samsung inicijalno odlučio na povlačenje Notea 7, ali su se problematičnima po svoj prilici pokazali i neki zamjenski uređaji. Decasa tvrdi da je njen uređaj bio upravo takav, no Samsung usprkos potpunom prekidu prodaje i zamjene uređaja još uvijek vodi istragu s inženjerima te pokušavaju saznati što je izazvalo ovaj nevjerojatan fijasko. Južnokorejski div sada od potrošača traži da ugase uređaje i spreme ih na sigurno mjesto te pričekaju rezultate istrage.