TKO TO MOŽE PLATITI

Pogledajte Samsungov televizor od milijun kuna

15.10.2014 u 16:35

Bionic
Reading

Sa 105 inča (skoro 267 centimetara), Samsungov uređaj najveći je zakrivljeni Ultra HD TV prijamnik na svijetu. Premijera u Hrvatskoj jedna je od prvih u Europi

Uz zbilja ogroman ekran, nudi panoramski omjer slike 21:9 te prikaz 11 milijuna piksela (pet puta veća od uobičajene pune HD razlučivosti). Dovoljno, tvrde u Samsungu, za kino doživljaj kod kuće, a i prilagodit će bilo koji sadržaj rezoluciji UHD.

Sliku osvježava na 1200 MHz. Opremljen je naprednim tehnologijama za dodatno poboljšanje slike kao što su Auto Depth Enhancer, napredna tehnologija dočaravanja prostornosti trodimenzionalnom optimizacijom kontrasta te optimizacija reprodukcije boja Pur Color.


Uz to, nudi tehnologiju prigušivanja osvjetljenja točaka Micro Dimming Ultimate, praćen sustavom za dodatno poboljšavanje prikaza crne boje Precision Black Pro.

Uređaj pokreće četverojezgreni Samsungov procesor, smješten u uređaj One Connect koji omogućava hardversku nadogradnju televizora na sljedeću generaciju. Ima i ugrađena dva prijamnika, integriranu kameru, kao i mogućnost upravljanja govorom i pokretom.

Kako bi se povećala prednost zakrivljenog TV uređaja, Samsung je razvio optimalnu zakrivljenost ekvivalenta 4,20 metara, koja pruža najbolju kvalitetu slike s udaljenosti gledanja od tri do četiri metra.

Uređaj neće biti jeftin. Preporučena cijena za tržište SAD-a je 120 tisuća dolara (oko 660 tisuća kuna), dok bi kod nas trebao koštati milijun kuna. Dolazi s premium uslugom, koja između ostalog predviđa besplatnu dostavu, postavljanje i kalibriranje uređaja.

U svijetu ih je dosad prodano stotinjak komada. Hoće li uspjeti prodati koji i na domaćem, odnosno regionalnom tržištu, ostaje za vidjeti. No, pošto su se - kako doznajemo - u regiji pojavila bar dva kupca za televizore koji koštaju 40 tisuća eura komad, ne treba unaprijed otpisati mogućnost da će netko ukrasiti svoj (poveći) dnevni boravak ovom zakrivljenom mrcinom.