NOVA PLATFORMA

Pokrenut Microsoft za startupe, evo detalja

15.02.2018 u 11:20

Bionic
Reading

Nova platforma bi tvrtkama koje tek počinju s poslovanjem trebala omogućiti zajedničku prodaju s Microsoftom, zadovoljavanje korporativnih standarda pri prodaji, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te prodajnim partnerima

Microsoft for Startups je inicijativa koja bi startup tvrtkama trebala pomoći u pridobivanju novih korisnika i prihoda, a u koju će div iz Redmonda uložiti pola milijarde američkih dolara tijekom naredne dvije godine.

Ta platforma, koja bi trebala rasti zajedno s korisnikom, tvrtkama koje tek počinju s poslovanjem trebala bi omogućiti zajedničku prodaju s Microsoftom, zadovoljavanje korporativnih standarda pri prodaji, kao i pristup Microsoftovim tehnologijama te društvenim čvorištima koja promiču suradnju unutar lokalnih ekosustava.

Ove aplikacije najviše usporavaju vaše Windowse 10 Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Microsoft ima više od 30 tisuća prodajnih predstavnika i 800 tisuća partnera čiji je cilj potaknuti tvrtke iz svih industrija i svih veličina na usvajanje Microsoftovih rješenja u računalnom oblaku.

Program Microsoft for Startups osigurava startupima do 120 tisuća američkih dolara Azure kredita, podršku na korporativnoj razini te razvojne alate koji će im pomoći u razvoju inovativnih rješenja u računalnom oblaku.

U sklopu programa bit će dostupni Microsoft Reactors, fizički prostori u kojima se okupljaju poduzetnici, developeri, investitori i ljudi iz poslovne zajednice općenito, kako bi se povezivali, učili i dijelili. Tijekom sljedećih mjeseci otvorit će vrata u Londonu, Sydneyu, Tel Avivu, Berlinu, Šangaju i Pekingu, uz već postojeće lokacije u Redmondu, Seattleu, San Franciscu i New Yorku.

Co-Sell with Microsoft for Startups Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft for Startups

Također, startupovi će dobiti pristup programu Microsoft ScaleUp (ranije Microsoft Accelerators) koji bi im trebao pomoći tijekom Serije A i kasnijim fazama u postizanju optimalne tržišne dimenzije i veličine, poboljšaju infrastrukturu i izgradnjiposlovanje temem usluga Azure i Microsoft Dynamics.

Predviđeno je i povezivanje s Microsoft Ventures, Microsoftovim investicijskim timom za strateški poduzetnički kapital, čiji je zadatak biti aktivan partner u ključnim fazama rasta startup tvrtke, koji obično ulaže između Serije A i D.

Više informacija potražite na Microsoftovom blogu.