PROJEKT STRAWBERRY

Priprema li OpenAI sljedeći veliki korak naprijed u razvoju umjetne inteligencije?

15.07.2024 u 12:01

Bionic
Reading

Jedan od ciljeva projekta je omogućiti modelima umjetne inteligencije autonomno pretraživanje interneta kako bi planirali unaprijed za složenije zadatke

OpenAI navodno razvija tehnologiju za uvođenje naprednih mogućnosti razmišljanja u svoje modele umjetne inteligencije u okviru tajnog projekta pod kodnim nazivom Strawberry.

Jedan od ciljeva projekta je omogućiti modelima umjetne inteligencije autonomno pretraživanje interneta kako bi planirali unaprijed za složenije zadatke.

Projekt je ranije nosio ime Q*. Prezentacije održane ranije ove godine pokazale su kako može odgovoriti na škakljiva prirodoslovna i matematička pitanja.

Zasad je nepoznato koliko je daleko odmakao u razvoju, kao i je li riječ o istom sustavu s vještinama rezoniranja poput ljudskog, kojeg je OpenAI navodno predstavio na zajedničkom sastanku zaposlenika prije nekoliko dana.

Sposobnost umjetne inteligencije za duboko istraživanje svakako bi značio veliki korak naprijed u odnosu na ono što je danas dostupno, piše Engadget.