MOBILNE APLIKACIJE

Službeno je: Hrpa noviteta stigla je u Telegram

08.06.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Poznata aplikacija za digitalnu komunikaciju dobila je poboljšano uređivanje videa, olakšano pretraživanje GIF-ova i hrpu drugih korisnih značajki

Telegram je izbacio najnoviju nadogradnju koja u program donosi alate za uređivanje videa kojima korisnici na već postojeći video ili fotografiju mogu dodati animirane naljepnice.

Naravno, pored ubacivanja sličica, tu su i očekivani alati poput onih za svjetlinu i zasićenje. Video se, uglavnom, može urediti kako god vi želite, a moguće je i dvaput pritisnuti ekran za automatsko uređivanje.

Premda je Telegram već uveo naljepnice, ovo je prvi put da ih korisnici mogu dodavati u bilo koji video ili fotografiju. GIF panel ima nekoliko novih značajki, uključujući karticu Trending koja sadrži najpopularnije GIF-ove u aplikaciji, kao i sekcije za emotikone koje pružaju pristup jednostavnim i često korištenim GIF-ovima poput srca ili palca gore.

Što se same popularnosti tiče, Telegram je ovog travnja dosegnuo 400 milijuna aktivnih korisnika. Pored objave o povećanoj popularnosti aplikacije, Telegram je također uveo edukacijske isječke i kvizove, kao i kolekciju od 20.000 naljepnica. Kompanija također kaže da će kasnije ove godine izbaciti i mogućnost enkriptiranih video poziva, zaključuje The Verge.