PRIJE POLIJETANJA

Spremate se na dulji let? Pripremite svoj mobitel unaprijed

14.08.2024 u 21:23

Bionic
Reading

Dugi letovi zrakoplovom ne jamče uvijek i pristup Wi-Fiju, niti da će biti kvalitetan ako ga nude. Dobra priprema može pomoći da vam vrijeme leta što brže prođe

Većinu vremena ne morate brinuti može li vaš pametni telefon biti online. Ali, dugi letovi zrakoplovom ne jamče uvijek i pristup Wi-Fiju, niti da će biti kvalitetan ako ga nude. Stoga je dobra ideja pripremiti svoj uređaj prije polijetanja.

Evo što predlažemo.

Odaberite nužne aplikacije

Tijekom putovanja mogli biste isprobati uslugu pohrane za čitanje kasnije kao što su Instapaper ili Pocket, aplikaciju za e-čitač kao što je Kindle ili aplikaciju čitanje časopisa. Isto vrijedi za audio knjige i podcastove, kao i za servise na koje možete preuzeti sadržaj, poput Netflixa ili YouTubea (ako plaćate Premium).

Nije loše ni pripremiti igre koje ne traže pristup internetu kako bi radile. Potražite jednostavnije, manje zahtjevne naslove kako vam ne bi pojeli bateriju prije vremena.

Sinkronizirajte uređaje

Dok ste još na Wi-Fiju, pootvarajte sve aplikacije koje planirate koristiti prije no što se ukrcate kako bi ih sinkronizirali i koristili s friškim podacima. Osim već spomenutih aplikacija, učinite to i s Gmailom, Google Docsima i sličnim aplikacijama.

Napunite bateriju

Vaš telefon nije od velike koristi s praznom baterijom, stoga provjerite imate li dovoljno energije za putovanje. Ovo može zahtijevati malo planiranja u smislu punjenja vaše slušalice preko noći, u hotelu ili čak u zračnoj luci ako možete pronaći slobodnu utičnicu.

Prijenosne punjače također možete ponijeti u svoju ručnu prtljagu. Stavite telefon u način rada s niskom potrošnjom energije ili uključite način rada u zrakoplovu (ili oboje) kako biste osigurali da baterija koju imate na raspolaganju traje što je dulje moguće, piše Gizmodo.