SPREMNI ZA 'DESETKU'

Stardockov Galactic Civilizations 3 prva je punokrvna 64-bitna strategija

19.05.2015 u 06:38

Bionic
Reading

Galactic Civilizations 3 je svemirska strategija koja će, tvrdi Stardock, ostvariti snove svih PC-stratega stare škole

Stardock Games je krajem prošlog tjedna izdao Galactic Civilizations 3, prvu 64-bitnu strategiju za PC. Ovo, među ostalim, znači da igra podržava DirectX 12 te igračima donosi neke inovacije koje bi u doba prvog nastavka, koji je izašao prije 20 godina, bile skoro nevjerojatne.

Vaš zadatak u GC-u 3 je natjecati se za dominaciju nad svemirom. Izaberete li ljude ili neku vanzemaljsku vrstu (koju kontrolira AI ili drugi igrač), vaš zadatak je širiti se, razvijati i osvajati.

E sad, zašto 64 bita? Pa, sudeći prema neowinu, strateške igre na tome mogu jako profitirati. Koliko se sjećamo, igrači su oduvijek htjeli imati bogato naseljene svjetove te hrpu neprijatelja koji doista razmišljaju kada igraju. Zahvaljujući masi memorije i ubrzanom procesiranju, ovo je danas doista ostvariv san.

Galactic Civilizations 3 trailer

Stardock je to i učinio u Galactic Civilizations 3 - igrači sada mogu voditi bitke protiv stotina neprijatelja na mapama koje biste prije stavili u masivni multiplayer nego u strategiju na poteze.

Sve ovo bit će ostvarivo zahvaljujući skorašnjem izlasku Windowsa 10 te uparenog DirecX-a 12. Držimo fige da se, kao što je bilo dosad, ne radi o još jednoj reklami za novi operativni sustav. ;)