ADATA XPG Z1

Stiže još jedna overclockerska memorija

11.08.2014 u 07:23

Bionic
Reading

ADATAR Technology, lider u proizvodnji DRAM modula i NAND flash memorija visokih performansi, priopćava kako je lansirao prvu overklokersku DDR4 memoriju iz XPG serije - XPG Z1, koja podržava najnoviju Intel Haswell-E platformu sa ultimativnim performansama. Sa prednostima koje donosi DDR4, XPG Z1 nije samo vrlo moćno oružje za igrače, već je i vrlo važna komponenta za overklokiranje

Uvećanje performansi uz bolju energetsku efikasnost

DDR4 nadmašuje DDR3 memoriju unaprijeđenim performansama i nižom potrošnjom. Radni napon kod DDR4 memorije u odnosu na DDR3 memoriju je smanjen sa 1.5 V na 1.2 V, što predstavlja 20% manju potrošnju energije, i čini je hladnijom i stabilnijom u radu. Sa brzinama i do 2800 MHz, tajminzima od CL 17-17-17 i brzinom prijenosa podataka koja dostiže i do 22 GB/s, XPG Z1 nudi unaprijeđenu efikasnost pri podatkovnom prijenosu. Za postizanje tako visoke frekvencije od 2800 MHz potrebno joj je svega 1.2 V, što je vrlo značajno za overklokere. Pored toga, SPD (Serial Presence Detect) za XPG Z1 dozvoljava njenu direktnu primjenu bez podešavanja u BIOS-u, što omogućava pouzdan i stabilan rad sustava.

Izgleda atraktivno, i radi hladno

XPG Z1 posjeduje dizajn inspiriran izgledom krila mlaznog zrakoplova, sa teksturom ugljeničnih vlakana koja se koriste na sportskim automobilima, a koja simbolizira težnju ekstremnim performansama. Zahvaljujući jedinstvenoj Tehnologiji Termalne Provodljivosti (Thermal Conductive Technology) i 10-slojnim PCB-ima sa dvije unce bakra, čipovi na XPG Z1 modulima su u direktnom kontaktu sa rashladnim tijelom, što obezbjeđuje da IC i PCB rade u okruženju sa jednakom temperaturom, i također utječe na smanjenje električne otpornosti i umanjuje potrošnju električne energije, što značajno povećava kvalitetu prijenosa signala.


Maksimalna dugovječnost i jamstvo

XPG Z1 DDR4 DRAM Moduli napravljeni su od čipova najviše kvalitete, odabranim striktnim procesom filtriranja. Za njih se koriste PCB-ovi (Printed Circuit Board) vrhunske kvalitete koji efektivno produljuju radni vijek modula. Pored toga, ADATA memorijski moduli kupcima pružaju doživotno jamstvo za maksimalnu bezbjednost i odličnu korisničku podršku.